Onder amazone Sarah Koppelman won Nerium zowel de vijfjarigenrubriek als het overall kampioenschap op de Youngsters Ruurlo; ook haar vader en fokker van Nerium, Chris Koppelman, werd gehuldigd, in het bijzijn van juryleden Melvin Greveling en Rianne Mulder. Foto: PR

Onder amazone Sarah Koppelman won Nerium zowel de vijfjarigenrubriek als het overall kampioenschap op de Youngsters Ruurlo; ook haar vader en fokker van Nerium, Chris Koppelman, werd gehuldigd, in het bijzijn van juryleden Melvin Greveling en Rianne Mulder. Foto: PR

Vijfjarige Nerium beste springpaard op Youngsters Ruurlo

Sport

RUURLO – Op de eerste editie van Youngsters Ruurlo, een wedstrijd voor jonge springpaarden afgelopen zaterdag, werd Nerium (Apardi x Carambole) met amazone Sarah Koppelman kampioen bij de vijfjarigen. De combinatie behaalde ook de hoogste punten van de dag en werd tot overall kampioen uitgeroepen. Zij wonnen daarmee onder meer een bon ter waarde van 500 euro op een dekking van KWPN-springhengst Onassis TN. Voor fokker Chris Koppelman was er een certificaat en fokkerspremie.

Van de vierjarige springpaarden bleek Only DDH (Kasper DDH x Valentino), fokker J.F.A. Janssen, met amazone Kirsten van de Berg de beste. Voor de winnaars van beide leeftijdsklassen was er ook een Youngsters-bokaal, kampioensjerp en geldprijs. Tweede bij de vierjarigen werd Koen Westendorp met Olano H2 (Cellestial x Clinton), fokker Toon Holkenborg. De derde prijs was voor de goedgekeurde hengst Only One JB (It’s Otto x Nassau), fokker J.M. Breukink met Yvonne Breukink in het zadel. In de vijfjarigenrubriek was de tweede plek voor Nova (Hernandez x Carambole), fokker H. ter Horst en gereden door Chantal Leusink. Het witte lint ging naar N’Avicci (Comthago x Up to Date), fokker H. van der Wal met Jesse Seiger in het zadel. Zij mochten, naast een geldbedrag, prijzen als een zadelsteun, paardenosteopatiebehandeling, aquatrainersessie, paardenvoer, taart en bloemen weggeven. Met dank aan de vele sponsors van de wedstrijd die door Fokkerij Studieclub Rondom Ruurlo werd georganiseerd op het terrein van Landelijke Rijvereniging & Ponyclub Ruurlo.

Enthousiaste reacties
“Het was natuurlijk de eerste keer dat we een jonge paarden-wedstrijd organiseerden. Daarom wisten we van tevoren niet goed wat we konden verwachten”, laat Marije Stomps namens de Fokkerij Studieclub weten. “Gelukkig hadden we een prima aantal deelnemers en zat het weer op de dag zelf enorm mee. We kregen veel enthousiaste reacties van ruiters die de Youngsters Ruurlo aangrepen om hun jonge paarden ervaring te laten opdoen of weer voor het eerst buiten te starten. Het vriendelijke parcours en de opzet, waarbij de aanleg van het paard werd beoordeeld door Melvin Greveling, werd gewaardeerd. Ook door de mensen langs de kant. Het was een gezellige drukte en we kregen van meerdere kanten te horen dat men graag nog eens terug zou komen op deze wedstrijd. Dus we gaan maar eens nadenken over hoe en wanneer de Youngsters Ruurlo een vervolg kan krijgen”, besluit Stomps lachend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant