Enthousiaste deelnemers op de baan bij het Oldstars project van Tennisvereniging Ruurlo onder leiding van trainer Stijn Koolschijn (r). Foto: Jan Hendriksen

Enthousiaste deelnemers op de baan bij het Oldstars project van Tennisvereniging Ruurlo onder leiding van trainer Stijn Koolschijn (r). Foto: Jan Hendriksen

Tennisvereniging Ruurlo trapt af met Oldstars tennis

Sport

RUURLO - De belangstelling vorige week dinsdagmiddag voor de aftrap van het Oldstars tennisproject van Tennisvereniging Ruurlo was boven verwachting groot. Dat deed voorzitter Bas Brinkerink van Tennisvereniging Ruurlo goed, zo liet hij weten.

Door Jan Hendriken en John Willemsen

Tennisvereniging Ruurlo wil haar sportaanbod verbreden. Om meer ouderen aan het bewegen te krijgen heeft het recent nieuw aangetreden bestuur gekozen voor het Oldstars project van het Nationaal Ouderenfonds (NOF). De club wordt daarbij ondersteund door Sport Federatie Berkelland en het lokale sportakkoord ‘Heel Berkelland Beweegt’.
Namens het Nationaal Ouderenfonds woonde Stefanie van Geert de aftrap van het project bij. “We hebben als Ouderenfonds al vijftien succesvolle nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers opgestart, waaronder OldStars hockey, tafeltennis, wielrennen en hardlopen. En misschien is het ‘walking football’ wel de bekendste vorm. Al meer dan vierhonderd voetbalverenigingen in ons land hebben inmiddels het ‘wandelvoetbal’ binnen hun verenigingen geïntroduceerd”, aldus Van Geert.
Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. Stefanie van Geert: “We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons ervoor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven.”

Enthousiast
Het Oldstars project van Tennisvereniging Ruurlo ging van start met een aftrapbijeenkomst met vijftien enthousiaste deelnemers. Voor een deel mensen die al actief de tennissport beoefenen, maar ook enkele actieve leden van Dynamic Tennis Ruurlo. Vanaf nu is er een wekelijks sportaanbod, elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. Trainer Stijn Koolschijn maakt daarbij gebruik van het Athletics Skills Model (ASM). Deze methode maakt gebruik van heel veel verschillende bewegingsvormen waardoor de deelnemers breed en veelzijdig worden opgeleid en minder last hebben van overbelasting en uitval. Het is niet alleen maar nuttig, maar vooral ook erg leuk. Elke training wordt afgesloten met een gezamenlijk samenzijn met koffie en thee in de kantine of op het terras.

Interesse
Wie interesse heeft om mee te doen of eerst eens wil komen kijken is welkom. Men kan een aantal keren gratis meetrainen, leenrackets zijn aanwezig. Geschikt voor zowel deelnemers die geen ervaring hebben met tennis als mensen die in het verleden wel hebben getennist. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Gerrie Wijnbergen via het e-mailadres oldstars@tvruurlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant