De kinderen hadden plezier, want ondanks het kille weer waren zij vol enthousiasme aan het klootschieten. Foto: PR

De kinderen hadden plezier, want ondanks het kille weer waren zij vol enthousiasme aan het klootschieten. Foto: PR

KV Zwolle en ’t Broek scoren met ‘Komklootschietdagen’

Sport

RUURLO-ZWOLLE - ‘Komklootschieten’ is voor de Achterhoekse klootschietverenigingen Zwolle (Groenlo) en ’t Broek (Ruurlo) een groot succes geworden. De landelijke actie In het eerste weekeinde van april die ondersteund werd door de Nederlandse Klootschieters Bond sloeg net als in Twente goed aan.

De opgave van jeugd was vooral bij KV Zwolle groot. In totaal hadden zich zondagmorgen 2 april vijftien kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot en met 10 jaar aangemeld om kennis te maken met deze tak van sport. Iets over tienen werd in het clubgebouw van KV Zwolle de ochtend geopend met een korte uitleg over klootschieten. De kinderen luisterden aandachtig en ook hun ouders kregen zo een indruk wat er zou gaan gebeuren.
Er werd in groepjes van vijf begonnen op het onderdeel veld, waar na een korte warming-up de eerste schoten werden losgelaten. Presteren stond niet op de voorgrond, plezier hebben daarentegen wel. En dat hadden de kinderen, want ondanks het kille weer werd er vol enthousiasme gesport. De begeleiders deden onder het toeziend oog van de ouders hun best om de eerste beginselen van de klootschietsport over te brengen. Na tweehonderd meter werd het onderdeel veld afgesloten met een individueel recordschot.
Hierna werden op het gladde asfalt van driehonderd meter Berkenhofweg de aangeleerde vaardigheden in praktijk gebracht. Ook hier werden er leuke afstanden overbrugd. Dit onderdeel werd net als het onderdeel veld afgesloten met een recordschot waarbij de winnaar bijna zeventig meter gooide.

Omroep Gelderland maakte een impressie van de ochtend. Enkele kinderen mochten zelfs voor de camera antwoord geven op vragen van de reporter. ’s Avonds konden ze zo met hun ouders nog eens nagenieten van deze leuke en goed verzorgde klootschietochtend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant