De succesvolle RGV-selectie. Foto: Lisanne van Haaften

De succesvolle RGV-selectie. Foto: Lisanne van Haaften

RGV-turnsters goed voor 34 finaleplaatsen

Sport

RUURLO - De gehele turnselectie van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV heeft zich geplaatst voor een of meerdere finales. De selectie, bestaande uit zeventien turnsters, heeft samen een prachtig voorseizoen geturnd. Met in totaal 34 finaleplaatsen als beloning.

In de Middenbouw, de jongste categorie, konden de meisjes zich alleen via teamwedstrijden plaatsen voor een individuele finale. Dat lukte alle zes RGV’ers. In de MB3 Isa Wassink en in de MB4 Sophie Gotink, Tess Klein Selle, Liza Woerts, Emma Beltman en Lynn Holtslag.
Bij de Bovenbouw waren er naast een teamfinale ook nog tickets voor een individuele en toestelfinales te behalen. Het team BB supplement F was na driemaal een gouden plek, al zeker van een teamfinale. Daarnaast bereikten ze ook nog vijf individuele en tien toestelfinales. Van dit team wisten Lola Jimenez Rosco, Yfke Maatkamp en Emma Timmerman, voor de leeftijdsklasse jeugd, zich te plaatsen voor de individuele finale. En daarbij ook nog voor de toestellen brug (Lola), balk (Emma en Lola) en vloer (Emma).
In de leeftijdsklasse junior komen Inte Smeerdijk en Nienke Grootte Haar voor RGV uit in de individuele finale. Richelle Haitink haalde het net niet maar heeft wel een toestelfinale op balk, evenals Nienke. Verder in dit supplement nog finales op sprong (Nienke), brug (Inte en Nienke) en vloer Inte.
Ook het team in supplement E deed het super. Ook zij gaan naar de teamfinale. Individueel hebben alle drie junioren (Isolde Luiten, Carlijn Leverink en Marit Olthof) zich geplaatst. Ook bij de junioren nog vijf tickets voor de toestelfinales; Balk (Isolde), brug (Isolde, Carlijn en Marit) en sprong (Isolde). De twee jeugdmeisjes (Frederike Klein Bluemink en Noya Boomkamp) konden in verband met blessures niet volledig drie wedstrijden turnen en maakten daardoor geen kans op een individuele finale. Wel pakte Frederike nog twee toestelfinales, sprong en balk.

Trainingstijd
Al deze finales vormen voor deze meiden een prachtige prestatie. RGV Ruurlo is namelijk in het deelnemersveld een van de weinige verenigingen die de finales bereikt met veel minder trainingsuren dan andere clubs. Waar de RGV-meiden 4,5 uur in de week oefenen in de sporthal/gymzaal, trainen de meeste concurrenten acht tot tien uur in turnhallen. Oftewel: deur open, licht aan en aan het werk. Bij RGV is het: deur open, licht aan en dan eerst dertig minuten opbouwen voordat de training kan beginnen. En daarna natuurlijk weer alles afbreken. Ook deze dertig minuten gaan nog van de trainingstijd af. Mede daarom is de prestatie van deze meiden extra indrukwekkend.
De finales worden gehouden op 8 en 15 april, 13 mei en 3 juni.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant