Het Old Stars Program, hier met onder meer oud-toptennisser Tom Okker (l.) als prominent gezicht. Foto: Tennisimages/Henk Koster

Het Old Stars Program, hier met onder meer oud-toptennisser Tom Okker (l.) als prominent gezicht. Foto: Tennisimages/Henk Koster

Henk Koster

OldStars tennis helpt 55-plussers in Ruurlo samen fit te blijven

Sport

RUURLO - Alle 55-plussers uit Ruurlo en omgeving zijn op dinsdag 4 april welkom bij Tennisvereniging Ruurlo om kennis te maken met OldStars tennis. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staan ontmoeting en sociaal contact centraal. 

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met de Nederlandse Tennisbond in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Tennis is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Aangezien dit heel goed aansluit bij het Berkellandse initiatief Max Vitaal, hebben Sport Federatie Berkelland en Heel Berkelland Beweegt een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van Oldstars Tennis in Ruurlo. Iedereen mag komen en deelname aan de kick-off is gratis. Het programma voor 4 april: 13.30 inloop 13.45 welkomstwoord 14.00 start training met warming-up 15.30 napraten met hapje en drankje. Aanmelden kan bij Gerrie Wijnbergen via e-mail: oldstars@tvruurlo.nl. Na de kick-off komt de groep wekelijks bij elkaar: op dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur.

Fit ouder worden
Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. De organisatie bevordert een leven lang bewegen en zet zich ervoor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Na OldStars voetbal lanceerde het Ouderenfonds, dat dit jaar 70 jaar bestaat, al succesvol vijftien nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen. OldStars Vitaal richt zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo