De Ruurlose acro-gymnasten begonnen het seizoen goed. In Groenlo waren er medailles voor Jill en Laura (goud) en  Lotte en Sophie (brons) Foto: PR

De Ruurlose acro-gymnasten begonnen het seizoen goed. In Groenlo waren er medailles voor Jill en Laura (goud) en  Lotte en Sophie (brons) Foto: PR

RGV Ruurlo Acrogym begint goed aan wedstrijdseizoen

Sport

RUURLO - Op zaterdag 14 januari en zaterdag 4 februari stonden de eerste vijf wedstrijdteams van RGV Ruurlo Acrogym op de vloer. Vorige maand mochten de teams hun oefening laten zien in Ruurlo. Drie van de vijf teams kwamen met een medaille op het podium (één keer zilver & twee keer brons). Op 4 februari in Groenlo stonden twee van de vijf teams op het podium en zij veroverden een gouden en een bronzen medaille.

Eva, Wenke & Tess (Damestrio E-Junior) verdienden bij de eerste wedstrijd een mooie bronzen medaille. De tweede wedstrijd verliep artistiek beter, maar de concurrentie had zich ook verbeterd waardoor ze in Groenlo vierde werden. Damestrio E-Senior (Fayènn, Tess & Keet) moest in Ruurlo enkele tijdsfouten incasseren waardoor ze op een vijfde plaats eindigden. Ondanks ziekte straalden ze in Groenlo maar hun resultaat van de vorige wedstrijd werd niet verbeterd.
Hierna stonden de duo’s op de vloer, te beginnen met Lotte en Sophie (Damesduo E-Senior). In Ruurlo waren er in de oefening ook enkele tijdsfouten te ontdekken door de jury en eindigden ze op een vierde plaats. Maar in Groenlo namen ze revanche met een bronzen medaille als resultaat. Het laatste E-team van de dag, Jill en Laura (Damesduo E-Junior) had bij de vorige wedstrijd al een mooie zilveren medaille verdiend. Bij Groenlo mochten ze zelfs op het hoogste podium plaatsnemen. Door deze gouden medaille zijn Jill & Laura zeker van een plekje op het Gelders Kampioenschap.
Marit, Alysia en Anne (Damestrio D-Junior) mochten voor RGV Ruurlo de dag afsluiten. Vorige wedstrijd werden ze, ondanks een technische fout, nog tweede. Tijdens de tweede wedstrijd hebben ze nog meer genoten en dat was te zien aan een verbetering in hun score. De concurrentie was echter ook flink vooruitgegaan, waardoor de Ruurlose meisjes nu op een zesde plaats eindigden.
Volgend weekend zijn de laatste teams aan de beurt om hun wedstrijdoefening te laten zien op de plaatsingswedstrijden in Warnsveld. Daarna wordt er bekend wie zich heeft geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen en wie er doorstroomt naar de GO-Cup.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant