Pieter Stam met de cheque van 1250 euiro, de opbrengst van de flessenactie van SVBV. Foto: PR

Pieter Stam met de cheque van 1250 euiro, de opbrengst van de flessenactie van SVBV. Foto: PR

SVBV haalt voor 1250 euro flessen op

Sport

BARCHEM/RUURLO - De jaarlijkse statiegeldflessenactie van de Barchemse voetbalvereniging SVBV heeft begin dit jaar het geweldige bedrag van 1250 euro opgebracht.

De Activiteitencommissie van SVBV werkte voorheen voor deze actie samen met de Barchemse supermarkt. Maar Barchem heeft geen supermarkt meer dus moest er worden gezocht naar een nieuwe samenwerkingspartner. Die was snel gevonden. Supermarkt Plus Stam uit Ruurlo was bereid om de ingezamelde flessen van de Barchemse voetbalvereniging in ontvangst te nemen. Op zaterdagmorgen 7 januari gingen vele ouders en jeugdleden vol energie op pad om in heel Barchem en omstreken flessen op te halen. Tussendoor kwamen ze regelmatig weer terug om de auto’s leeg te maken. Even een kopje koffie, ranja, een koekje of een snoepje en daar gingen ze weer.
Er waren dertig routes en door de goede opkomst waren ze zo uitgegeven. Op de parkeerplaats van SVBV werden intussen de flessen gesorteerd. Tegen één uur hadden de vrijwilligers een trailer vol PET-flessen en een aanhanger vol bierkratten, die vervolgens naar Ruurlo werden gebracht. De Activiteitencommissie van SVBV is alle vrijwilligers en natuurlijk Pieter Stam erg dankbaar voor de hulp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo