Afbeelding

Touwtrekvereniging Vorden houdt in februari proeftrainingen

Sport

VORDEN - Touwtrekvereniging Vorden gaat actief proberen de belangstelling voor deze sport te vergroten en tegelijkertijd het ledenaantal te vergroten. Daarom worden er in de maand februari proeftrainingen gegeven voor beginners. Elke vrijdagavond kunnen zij van 19 tot 20 uur terecht bij de vereniging aan de Ruurloseweg 110, nabij buurtschap Medler.

“Je begint aan een sport waar je ooit al wel eens van gehoord hebt. Maar er eigenlijk nooit bij stil hebt gestaan dat dit wel eens iets voor jou kan zijn. Je traint mee met een groepje, wordt langzaam enthousiaster en groeit uiteindelijk uit tot een ster. Zo sterk zelfs, dat je over een half jaar kunt meedoen aan de wereldkampioenschappen touwtrekken”, aldus de vereniging.
Touwtrekken is een echte wedstrijdsport, die dicht in de buurt en over de hele wereld wordt beoefend, Bij deze sport kunnen alle clubleden meedoen aan een Europees kampioenschap of een wereldkampioenschap. een strijd die ‘tot op het bot’ wordt uitgevochten aan het touw. En waar de deelnemers na afloop op een normale manier, gemoedelijk en sportief, met hun rivalen omgaan.
Touwtrekkerstalent en kracht zijn niet de enige voorwaarden om kampioen te worden. Daar moet eerst wel wat ervaring bij komen. Om samen met het team te leren en te kunnen bepalen wanneer en hoelang er moet worden verdedigd, en wanneer het moment is gekomen om een aanval in te zetten. Een strategisch spel, waarbij kracht, uithoudingsvermogen en teamwork een belangrijke rol spelen.

Mannen en vrouwen
De proeftrainingen op de vrijdagen in februari laten beginners ervaren wat touwtrekken inhoudt. Zij kunnen werken aan hun kracht en conditie en de fijne kneepjes van de sport leren. Mannen en vrouwen van alle leeftijden zijn welkom. De eerste proeftraining is op vrijdag 3 februari. Voor eventuele informatie: Gert-Jan Vliem, tel 06 53573429.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo