VV Ruurlo beleefde, met het gewonnen mini-toernooi in de Algarve, een trainingskamp om nooit te vergeten. Foto: PR
VV Ruurlo beleefde, met het gewonnen mini-toernooi in de Algarve, een trainingskamp om nooit te vergeten. Foto: PR

Ruurlo keert met Algarve Cup terug van trainingskamp

Sport

RUURLO - Tijdens een vierdaags -zonnig- trainingskamp in Portugal, heeft de eerste selectie van voetbalvereniging Ruurlo de ‘Algarve Cup’ gewonnen. 

Door Jan Hendriksen

Middels drie overwinningen tijdens een mini-toernooi op de derdeklassers De Jonge Spartanen uit Middelharnis (1-0), VV Braakhuizen uit Geldrop (2-0) en RWB uit Waalwijk (3-0) keerden de spelers onder leiding van hoofdtrainer Jan Lorse zondag met de overwinningscup huiswaarts. Het vierdaagse trainingskamp werd mede op initiatief van keeperstrainer Jan Witteveen van VV Ruurlo georganiseerd en door eigen financiële bijdragen van de spelers en het begeleidingsteam bekostigd. 

Corona gooide twee jaar lang roet in het eten voor dit initiatief van Jan Witteveen. “Nu was het dan eindelijk mogelijk om als voorbereiding op de tweede seizoenshelft dit ‘kamp’ te organiseren. Maar ook om de onderlinge band tussen de jongens te versterken en ze een onvergetelijke ervaring mee te geven voor de toekomst”, aldus Witteveen die in het verleden ook al eens op trainingskamp naar Turkije is geweest en als A-junior in de jaren tachtig van de vorige eeuw een onvergetelijke voetbalreis naar Amerika maakte. “We halen op gezette tijden nog wel eens herinneringen op uit die tijd. Ik hoop dat de huidige generatie dat in de toekomst ook met dit succesvolle kamp doet.”

VV Ruurlo start de tweede seizoenshelft in de derde klasse A van het district Oost zondag met een uitwedstrijd tegen Saasveldia uit het Twentse Saasveld. Aanvang is om 14.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo