Bertran Lankwarden mag zich een jaar lang biljartkampioen van Ruurlo noemen. Foto: PR
Bertran Lankwarden mag zich een jaar lang biljartkampioen van Ruurlo noemen. Foto: PR

Bertran Lankwarden wint het biljartkampioenschap van Ruurlo

Sport

RUURLO - Bertran Lankwarden pakte de titel bij het Ruurlo open biljartkampioenschap libre. Het biljarttoernooi kon na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie deze winter wel weer worden gehouden. 

Het toernooi werd gespeeld in de maanden december en januari en dit jaar waren er voor het eerst middag- en avond-poules en dit bleek een succes. Ook al omdat het merendeel van de biljarters al op gevorderde leeftijd is en dus tijd heeft om op de middag te spelen.
Zo waren er vijf poules die op de middag speelden (35 spelers), maar ook waren er nog eens zes poules in de avonduren (42 spelers), hetgeen resulteerde in een recordaantal deelnemers van 77. In drie weken en een inhaalweek werden de voorrondes afgewerkt, waarna op maandag 2 en dinsdag 3 januari de kwartfinales werden afgewerkt hierna volgde op donderdag de halve finale.
Hierna waren er nog acht spelers over die op zaterdag 7 januari de finales speelden er werd begonnen om 10.00 uur hier speelden de acht overgebleven spelers hun eerste wedstrijden. De vier winnaars plaatsten zich voor de finale ronde de overige vier speelden de troostfinales voor de plaatsen 5 tot en met 8. In de eerste halve finale speelden Gerrit Hakken en Herman Florijn tegen elkaar, de wedstrijd werd gewonnen door Florijn die zich hierdoor plaatste voor de finale. De andere halve finale ging tussen Wim van Tuijl en Bertran Lankwarden. Dit werd een ware thriller Wim van Tuijl maakt zijn laatste carambole en dacht de winnaar te zijn maar daar dacht zijn tegenstander anders over hij maakte in de na beurt 7 caramboles zodat de stand gelijk werd. Er moest een verlenging aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Het was Bertran Lankwarden, die zich in deze verlenging de sterkste toonde en zich hierdoor plaatste voor de finale.

In de troostfinale won Wim van Tuijl van Gerrit Hakken. In de finale speelden Herman Florijn en Bertran Lankwarden tegen elkaar. In deze wedstrijd was vanaf het begin Bertran Lankwarden de veel betere speler hij maakte zijn 59 caramboles uit in 18 beurten; dit is een gemiddelde van 3.277, Herman Florijn bleef ver achter met 30 caramboles, zodat Bertran Lankwarden de biljartkampioen van Ruurlo is geworden. 

De eindstand in deze finaleronde was als volgt: 1. Bertran Lankwarden 2. Herman Florijn 3. Wim van Tuijl 4. Gerrit Hakken 5. Henk Temmink 6. Johan Bouwmeester 7. Jan Seinen 8. Jack Vermue. Tijdens de prijsuitreiking zei de competitieleider dat hij zeer verheugd was dat er na twee jaar toch weer zoveel spelers mee hebben gedaan. Ook bedankte hij de sponsors voor hun steun. Ook bedankte hij de deelnemers van het Kevelder uit Zieuwent voor hun aanwezigheid tijdens de finale, zonder dat er spelers van Kevelder in de finale stonden. Het benadrukt de goede band met de Zieuwentenaren: “Wij gaan jaarlijks ook naar het ZM-toernooi in Zieuwent en zo zorgen we ervoor dat beide toernooien voldoende deelnemers krijgen.” Hierna werden de prijzen uitgereikt en werd iedereen bedankt voor zijn deelname. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant