Het team van oud-eerste-elftalspelers van Ruurlo. Foto: PR
Het team van oud-eerste-elftalspelers van Ruurlo. Foto: PR

Nieuwjaarswedstrijd en -receptie met complimenten aan vrijwilligers

Sport

RUURLO - Natuurlijk was de huidige eerste selectie van voetbalvereniging Ruurlo sterker. Maar de ‘oudjes’ gaven zaterdag tijdens de jaarlijkse nieuwjaarswedstrijd op sportpark ‘t Rikkelder flink tegenstand. De ruststand was 0 - 4 en de eindstand uiteindelijk 0 - 6. Man van de wedstrijd was de doelman van Oud Ruurlo 1, Elvis Buitenhuis, die een aantal zekere doelpunten wist te voorkomen. Helaas moest voormalig hoofdtrainer Maarten Wolvetang van Ruurlo op het allerlaatste moment wegens een sterfgeval verstek laten gaan tijdens de traditionele wedstrijd.                                                

Door Jan Hendriksen

Voorzitter Henry Meutstege liet tijdens zijn nieuwjaarstoespraak tijdens de aansluitende nieuwjaarsreceptie weten dat men niet zonder vrijwilligers geen VV Ruurlo heeft. “Je hoort verenigingen om ons heen ook steeds klagen over vrijwilligers. Maar ik wil jullie vandaag vooral complimenten maken. Als VV Ruurlo zijn wij springlevend en dat is inderdaad vooral te danken aan al die vrijwilligers die uit de liefde voor voetbal zich inzetten voor onze mooie vereniging”, aldus Meutstege.
De voorzitter kwam met een aantal concrete voorbeelden. De Tiroler avond bij de Tapperij georganiseerd door een aantal vrijwilligers samen met Hans Ribbers, de Winter Bazaar georganiseerd door de nieuwe vrouwencommissie en de kerstactie.  ”Er is een volledig nieuw organisatiecomité echt spontaan opgestaan en de actie leverde een recordopbrengst op! En ook de andere evenementen leverden prachtige bijdragen op voor onze vereniging. Wat een enthousiasme”, vond de trotse voorzitter.

Ook liet Meutstege weten dat VV Ruurlo een nieuwe Activiteitencommissie heeft. “Drie enthousiaste dames hebben de bal overgepakt. Ook dat is een belangrijk onderdeel van onze vereniging. Ellen te Riet, Hilde Henrix en Nine van Uehm dank en vooral veel plezier. En de komende week gaan we bij elkaar zitten met een groep leden die hebben aangegeven wel wat voor de sponsorcommissie te willen doen. Het zou erg mooi zijn wanneer we ook de sponsorcommissie weer tot leven weten te brengen. Kortom, met al die vrijwilligers is duidelijk dat we als VV Ruurlo gezond zijn. En dan heb ik ook een nieuwtje. Begin april 2023 zullen we weer een medewerkersavond organiseren voor al die vrijwilligers. Daar willen we jullie bedanken voor je inzet en even in het zonnetje zetten.”

Sportief gaat het momenteel ook goed met Ruurlo, sprak Meutstege. “We kijken dan toch eerst naar ons eerste elftal. We hebben een uitstekende periode gehad dit seizoen, waar we bijna bij de bovenste ploegen konden aansluiten. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop gingen helaas verloren, maar we hebben al het vertrouwen dat de komende weken we weer goede resultaten mogen verwachten. Zoals jullie hebben kunnen lezen hebben we het contract met Jan Lorsé opengebroken en met een jaar extra verlengd. Dit doen we vooral omdat we continuïteit bij Ruurlo 1 belangrijk vinden. Tegelijkertijd hebben we Jan Ligtenberg weten over te halen om vanaf komend seizoen trainer te worden bij Ruurlo 2. Ook dat is een belangrijke stap. We willen heel graag dat Ruurlo 2 een kweekvijver wordt voor Ruurlo 1 (echter dit seizoen lukte dat nog niet; het team kwam bij de laatste wedstrijd voor de winterstop in reserve tweede klasse zelfs niet opdagen, hetgeen leidde tot het vertrek van de trainer in de winterstop, red.). Dan is goede technische begeleiding erg belangrijk”, weet de voorzitter, die zijn toespraak ook positief afsloot: “En we gaan natuurlijk op zoek naar een goede, ambitieuze trainer voor de JO19. En zonder alle andere teams te kort te doen wil ik ook even stilstaan bij de vrouwen van Ruurlo 1. Onder leiding van Collin staan deze meiden momenteel bovenaan! Een topprestatie. En als ik het goed heb staan ook de meiden van de JO17 bovenaan. Kortom, ook bij de vrouwen gaat het sportief uitstekend.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant