Ruurlo Vitaal, heeft u ook goede voornemens? Foto: PR Sportfederatie

Ruurlo Vitaal, heeft u ook goede voornemens? Foto: PR Sportfederatie

Ruurlo Vitaal helpt bij een gezonder 2023

Sport

RUURLO - Ruurlo Vitaal wil de inwoners van Ruurlo, die goede gezonde voornemens voor 2023 hebben gemaakt graag op weg helpen om die wensen uit te laten komen. Zij zijn allemaal welkom bij de gratis infomarkt op dinsdagavond 10 januari in de grote zaal van het Kulturhuus.

Tijdens deze avond presenteren verenigingen, Fysiotherapie Oplaat, Voormekaar Ruurlo en de beweegmakelaars zich om informatie te geven over hoe men meer in beweging kan komen en hoe men meer in contact kan komen met anderen. Waar de diëtiste ideeën kan geven om gezonder te eten. Waar de mensen van huisartsenpraktijk de Linde gezondheidstestjes afnemen.
Op initiatief van deze huisartsenpraktijk is er een beweging in gang gezet om meer Ruurloërs actief te laten worden voor een vitaler leven. Zo is bijvoorbeeld voor diabetespatiënten bewegen zeven keer effectiever dan gebruik van medicijnen. De huisartsen in Ruurlo hebben daarom contact gezocht met de beweegmakelaars van de Sport Federatie Berkelland, Welzijn Voormekaar Ruurlo, Fysiotherapie Oplaat en diëtistenpraktijk NieuwEten. Ze hebben een werkgroep gevormd en zijn aan de slag gegaan met als doel inwoners van Ruurlo vitaler te krijgen.
Het eerste initiatief van de werkgroep is de avond op 10 januari met Ruurlo Vitaal. De inwoners van Ruurlo kunnen daar gratis kennismaken met alle vormen van beweging, voeding en ontspanning die Ruurlo te bieden heeft. De avond wordt om 19.00 uur geopend door huisarts Jan Nikkels en duurt tot uiterlijk 21 uur. Koffie en thee staan klaar. Opgeven voor deze avond is niet nodig, iedereen is welkom. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de beweegmakelaars van de Sport Federatie Berkelland via 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant