De mannen van Tornax met een goed gevoel onder de kerstboom. Foto: PR

Tornax Heren 1 sluit eersteseizoenshelft heel goed af

Sport

RUURLO - Tornax Heren 1 speelde vorige week woensdag de laatste wedstrijd van dit jaar thuis tegen WSV. Twee teams die qua stand dicht bij elkaar staan in de competitie.

De eerste set ging aan het begin gelijk op. Tornax speelde niet onaardig, maar er zaten slordigheidsfouten in het spel. Vanaf het midden van de set kwamen de mannen er goed in en werd er een gat getrokken. Mede door goede servicedruk en mooie aanvallen ging de set met 25-18 naar de Ruurloërs. De tweede en derde set werden beter begonnen en kwam Tornax geen moment in gevaar. De passing lag goed, waardoor het spel ook aanvallend meer uit de verf kwam: 25-19 en 25-21.
In de vierde set ging het lange tijd gelijk op. Vanaf het midden van de set had de thuisploeg een voorsprong opgebouwd. Tegen het einde liet Tornax het nog even spannend worden. Maar met een paar mooie aanvallen werd de set winnend afgesloten: 25-23. Een superresultaat en daarmee de eerste keer deze competitie dat de volle buit van 5 punten gepakt werd.
Dinsdagavond 10 januari hervatten de mannen de competitie uit in Neede.