Leden van stuurgroep, Wilfried en Gerard overhandigen op de Bijenkamp de prijs aan de winnaars van Achterhoek Toerisme’. Foto: Gerrie Schäperclaus
Leden van stuurgroep, Wilfried en Gerard overhandigen op de Bijenkamp de prijs aan de winnaars van Achterhoek Toerisme’. Foto: Gerrie Schäperclaus

Bedrijven en (mogelijkheden bij) sportpark de Bijenkamp

Sport

EIBERGEN - Vanuit sportpark de Bijenkamp wil Sport Federatie Berkelland (SFB) meer gaan samenwerken met het bedrijfsleven. De accommodaties die op het sportpark aanwezig zijn kunnen overdag namelijk prima vulling gebruiken en lenen zich daar ook uitstekend voor. Daarnaast is duidelijk(er) geworden dat fitte werknemers geen vanzelfsprekendheid, maar wel zeer belangrijk, zijn. Bedrijven zijn meer en meer aan het zoeken naar (beweeg)mogelijkheden om hun werknemers, en dus hun bedrijf, vitaal te houden.

Voor de Achterhoekse bedrijven is er de afgelopen tien weken een leuke challenge gehouden; het ‘Fit Veur Altied Ommetje’. Deze is georganiseerd vanuit De Hersenstichting, de HAN en Stichting Achterhoek in Beweging. De challenge stimuleert werknemers om te gaan bewegen in de vorm van minimaal 20 minuten wandelen per dag waarvoor punten verdiend konden worden.
Het combineren van bedrijven en bewegen is dan ook een mooie stap om op het sportpark te gaan verbinden. Sportpark de Bijenkamp heeft er bij deze challenge op ingespeeld door een prijs beschikbaar te stellen om zo een statement te maken dat fitte werknemers een meerwaarde zijn voor bedrijven, groot en klein. De prijs is dat een bedrijf een dagdeel gratis gebruik kan maken van het gehele sportpark. Het team (bedrijf) uit Berkelland dat in deze Achterhoekse challenge het hoogst zou gaan eindigen, wint deze prijs.

Vrijdag 2 december was de laatste dag van deze tienweekse challenge en afgelopen zaterdag 3 december werd meteen het winnende Berkellandse bedrijf bekendgemaakt; dat is Stichting Achterhoek Toerisme geworden. Zij zijn van alle Achterhoekse bedrijven op een zeer nette tweede plaats geëindigd (van de in totaal 81 deelnemende bedrijven) en zijn dus de terechte, Berkellandse, winnaar van deze prijs. Overigens erg toevallig en grappig dat een onderdeel van hun werk ook met ondernemers en wandelen te maken heeft, precies zoals deze challenge dat heeft.

Wie als bedrijf ook fitte(re) werknemers wil en het een mooi idee lijkt om hen te laten bewegen op sportpark de Bijenkamp kan vrijblijvend contact opnemen met de sportparkmanager van de Bijenkamp: Wout Klein Goldewijk via wout@sportfederatieberkelland.nl. Er zit ook voor elk bedrijf een passende mogelijkheid tussen de opties om een beweegprogramma aan te bieden aan werknemers, zowel structureel als incidenteel en zowel laagdrempelig als intensief.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo