De jaarlijkse schaatsclinic zorgt voor een prima basis om het ijs op te gaan komende winterperiode. Foto: PR
De jaarlijkse schaatsclinic zorgt voor een prima basis om het ijs op te gaan komende winterperiode. Foto: PR

Schaatsclinic voor kinderen uit Neede, Noordijk en Rietmolen

Sport

BERKELLAND - De leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 uit Neede, Noordijk en Rietmolen krijgen de kans om na schooltijd te leren schaatsen op de IJsbaan Twente. De schaatslessen zullen plaatsvinden op de woensdagmiddagen 25 januari en 1, 8 en 15 februari. De lessen worden verzorgd door trainers van de Needse IJsclub en IJSCH Haaksbergen. 

De bus vertrekt om 14.40 uur vanaf het Vlearmoesplein in Neede en stopt rond 14.50 uur op de N315 ter hoogte van Rietmolen. De organisatie verwacht om 17.00 uur weer terug te zijn in Rietmolen en om 17.15 uur in Neede. De Sport Federatie Berkelland (SFB) en de Needse IJsclub nodigen alle kinderen uit om mee te gaan en in vier lessen te leren schaatsen. Opgeven voor de door Humankind Kinderopvang, Temmink Retail, Niessink en Partners Accountants en Adviseurs, Rob Spikker BV en Steff Rohof Skiservice gesponsorde schaatsclinic kan tot en met 12 januari. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar en dus wacht niet te lang met opgeven, want de bus zit zo vol. 

Opgeven kan alleen via de website met al het naschoolse aanbod in Berkelland www.sjorssportief.nl, zoek op schaatsclinic. Alle leerlingen hebben via school de uitnodigingsbrief toegestuurd gekregen en mogen indien nodig iets eerder weg uit de les om de bus te kunnen halen.
Het einddoel van de schaatsclinic is dat de kinderen een schaatsvaardigheidsdiploma behalen, zodat de leerlingen voortaan verantwoord het ijs op kunnen. Deelnemen kost 35 euro zonder schaatshuur en 50 euro met schaatshuur. Daarvoor krijgen de kinderen dus de vier schaatslessen onder begeleiding van goede schaatstrainers, toegang tot de ijsbaan, een diploma, de busreis en natuurlijk heel veel plezier op de ijsbaan.

Voor verdere informatie over het schaatsproject kan men terecht bij de Sport Federatie Berkelland, via de SFB-website of via el: 0545-476727. Een mail sturen naar john@sportfederatieberkelland.nl kan ook.

www.sportfederatieberkelland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo