De succesvolle klootschieters Patrick en Suzan Zieverink. Foto: PT

De succesvolle klootschieters Patrick en Suzan Zieverink. Foto: PT

Klootschieters broer en zus Zieverink in kernploeg veld

Sport

RUURLO - De derde wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten heeft Ruurloërs Patrick en Suzan Zieverink een plek opgeleverd in de kernploeg van de Nederlandse Klootschieters Bond. Leden van de kernploeg mogen te zijner tijd naar het EK 2024 in Neuharlingerseil (Duitsland). 

De voorlopig laatste wedstrijddag van de Champions Tour veld en zetten werd op zaterdag 19 november gehouden op de veldbaan in het Twentse Reutum. Tijdens twee omlopen van zeshonderd meter op elke wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De tien beste mannen en zes beste vrouwen plaatsen zich deze dag voor de kernploeg.
Ondanks de nachtvorst lag de baan er goed bij. Patrick Zieverink die na een ongeval in februari een trainingsachterstand heeft liet zien dat hij weer in vorm begint te komen. Dit resulteerde in de eerste veldwedstrijd in een zesde plaats met een score van zes schoten en 29,80 meter. In de tweede wedstrijd werd hij op de opdrogende veldbaan vijfde met een score van zes schoten en 71,50 meter. In het totaalklassement eindigde Patrick als achtste waarmee de doelstelling om in de kernploeg veld te komen is behaald.
Het onderdeel zetten, dat na de veldwedstrijden wordt georganiseerd, verliep voor Patrick redelijk. Hoewel hij ver van zijn pr bleef kon hij toch tevreden zijn. De totaalafstand van de drie schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram) bedroeg 160,05 meter waarmee hij tot zijn verbazing een tweede plaats behaalde. In de eindrangschikking werd Patrick ook tweede op dit onderdeel.

Goed niveau
Bij de vrouwen was de eerste omloop op het veld van een zeer goed niveau. Europees kampioen Silke Tulk was met zes schoten ongenaakbaar. Tussen de nummers twee en drie die allebei met zeven schoten binnenkwamen was het verschil minder groot. Suzan Zieverink werd derde met een score van zeven schoten en 30,30 meter. De overige vrouwen hadden minstens acht schoten nodig.
In de tweede omloop ging het voor Suzan en de overige vrouwen nog iets beter door de opdrogende baan. Suzan kwam net als zes andere vrouwen met een score van zeven schoten over de finish. De 54 meter over de finish waren wederom goed voor een derde plaats. Suzan werd netjes derde in de eindklassering en blijft ook dit jaar lid van de kernploeg onderdeel veld.
Bij het zetten ging het voor Suzan Zieverink minder dan gewoonlijk. Hier gooien de vrouwen met de 375 gram zware kloot. Met twee goede en een slecht schot behaalde zij met een totaalscore van 113 meter een teleurstellende derde plaats. Hierdoor kwam Suzan in de eindrangschikking een punt tekort voor de eindoverwinning op dit onderdeel en werd ze tweede.

Straat
Over twee weken start bij KV de Huier de Champions Tour straat, waaraan namens de Achterhoekse Klootschieters Federatie naast Patrick en Suzan Zieverink van klootschietvereniging ‘t Broek uit Ruurlo ook Jurgen te Brake en Ramon Halleriet van KV Zwolle deelnemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo