Het winnende pupillenviertal: v.l.n.r.:  Luca Hakvoort, Pelle ter Maar, Iris Schotsma, en Anne-Lynn van Maren  Foto: PR

Het winnende pupillenviertal: v.l.n.r.:  Luca Hakvoort, Pelle ter Maar, Iris Schotsma, en Anne-Lynn van Maren  Foto: PR

Jeugdbridgers Jong Beginnen uit Ruurlo scoren goud en zilver op NK

Sport

RUURLO - Jeugdbridgeclub Jong Beginnen uit Ruurlo heeft een geweldige prestatie neergezet op het NK bridge voor jeugdviertallen, dat op zondag 6 november in Utrecht werd gehouden. De pupillen, met de Ruurlose Iris Schotsman en Anne-Lynn van Maren, veroverden goud, en in de categorie zestien tot en met dertig jaar haalde het team van Jong Beginnen met Jorn Essink uit Ruurlo de tweede plaats.

In deze categorie tot zestien jaar speelden vier teams. De deelname was niet heel groot, maar er werd dapper gestreden om de medailles. Iris Schotsman (13) en Anne-Lynn van Maren (13) uit Ruurlo vormden een team met Luca Hakvoort (14) uit Winterswijk en Pelle ter Maat (14) uit Aalten. Alle teams speelden zes wedstrijdjes van vier spellen tegen alle paren van de andere teams. Het team van Jong Beginnen startte met een flinke winst en stond daarna de koppositie niet meer af. Alle wedstrijdjes werden gewonnen en dat resulteerde in een gouden medaille voor deze pupillen.
Daarnaast speelde Jorn Essink (18) uit Ruurlo met zijn partner Gàbor Friesen uit Venray samen met de zusjes Lotte en Sarah de Wijs uit Doorn. Dit team komt normaliter uit in de categorie aspiranten maar vanwege de geringe deelname kwamen alle teams ditmaal uit in de categorie zestien tot en met dertig jaar. In totaal speelden hier zeven teams, waarvan twee teams aspiranten (16-20 jaar), één team junioren (21-25 jaar), en vier teams onder de dertig jaar. Alle teams speelden één keer tegen elkaar. In totaal dus zes wedstrijdjes van zeven spellen.
Het team van Jorn Essink ging langzaam van start en na één gelijkspel en één verloren wedstrijd stonden ze nog op de laatste plaats. Daarna kwamen ze op gang. De derde en vierde wedstrijd werden gewonnen. Niet met grote cijfers, maar genoeg om te stijgen naar de vierde plek. De vijfde wedstrijd ging weer net verloren, maar de laatste werd met grote cijfers gewonnen en dat resulteerde in een tweede plek en een zilveren medaille. Prachtig resultaat in een categorie waar het merendeel van de spelers ouder en ervarener is dan dit team.

De aspiranten die tweede werden op het NK:: v.l.n.r.: Jorn Essink, Lotte de Wijs, Sarah de Wijs en Gàbor Friesen. Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant