Amy Roekevisch in actie met haar paard Wittgenstein. Foto: PR

Amy Roekevisch in actie met haar paard Wittgenstein. Foto: PR

Amy Roekevisch op eigen terrein Gelders kampioen Eventing

Sport

Amazone wint in fantastisch weekend met mooie paardensport

Door Jan Hendriksen

BARCHEM - “Mooier kon het niet. Fantastisch toch dat je op je eigen wedstrijdterrein kampioen wordt. De afsluitende cross ging perfect. Prachtig, al die reacties en felicitaties van je clubgenoten.” Amy Roekevisch was er een dag nadat ze met haar paard Wittgenstein de Gelderse titel Eventing in de klasse M had veroverd nog een beetje beduusd van. Als extra verrassing werd de Barchemse zondag na afloop van het tweedaagse paardensportevenement van Ruitersport Vereniging Barchem in het bijzijn van en groot aantal clubleden en vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje gezet.

De inmiddels twintigjarige Amy Roekevisch rijgt bij de Eventing het en na het andere succes aan elkaar. Vorig jaar werd ze Gelders regiokampioen in de klasse L en zaterdag werd ze met haar tienjarige Rheinlander paard Wittgenstein regiokampioen in de klasse M. Begin augustus was Roekevisch met Wittgenstein in Oudkarspel nog nationaal reservekampioen in de L klasse.
“Het gaat inderdaad crescendo nu ik in de zwaardere klasse M rijd. Tijdens de laatste wedstrijden in onder meer Diepenheim kwam ik ook al succesvol in de M klasse uit. En dit weekeinde kon ik dat in de thuiswedstrijd onverwachts bekronen met een provinciaal kampioenschap”, glunderde de talentvolle amazone zondagmiddag.

Favoriete discipline
Op zevenjarige leeftijd kreeg Amy van haar opa Alwi een pony en werd ze lid van de Barchemse ponyclub De Barchruiters. Vijf jaar geleden maakte ze de overstap naar de paarden. Eventing, dat naast een cross uit een dressuurproef en een springwedstrijd bestaat, werd haar favoriete discipline. Zaterdagmiddag stond Amy na de dressuurproef en de springwedstrijd tweede in de tussenstand. Door de cross foutloos en bijna in de optimale tijd van 5.25 minuten te rijden had ze uiteindelijk de minste strafpunten waarmee ze de beste eindscore neerzette.

Planning
In aanloop naar het paardensportevenement aan de Brinkerinkweg hield Amy zich bezig met de planning en coördinatie van de tientallen vrijwilligers die het Eventing evenement mogelijk hadden gemaakt. “Die zijn stuk voor stuk goud waard voor Ruitersport Vereniging (RSV) Barchem. Want zonder hen had ik niet dit mooie resultaat kunnen behalen”, aldus de kampioene. Ze is trots op alle vrijwilligers die onder leiding van parcoursbouwer Hendrik Jan Arendsen Readt al weken voor het evenement in touw waren.

Fantastisch
Mede dankzij het mooie weer, de vele vrijwilligers, de sponsoren, de grondeigenaren en alle anderen die een steentje hebben bijgedragen kon Ruitersport Vereniging Barchem terugkijken op een fantastisch evenement met mooie paardensport. Gedurende het weekend gingen ongeveer 280 ruiters en amazones van start. De deelnemers begonnen met een dressuurproef en reden vervolgens een springparcours en het crossparcours. Deelnemers uit de provincies Gelderland en Flevoland streden om de titel regiokampioen.
Naast Amy Roekevisch namen nog twee andere ruiters namens Ruitersport Vereniging Barchem deel aan het regiokampioenschap. Henk Harkink eindigde als vierde in de klasse L paarden en Marjan Ruiterkamp werd vijfde in de klasse B paarden

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant