Mooie aanvallen, waaronder diverse drie meter aanvallen, wisselden elkaar af in de wedstrijd tegen VIOS. Foto: PR

Mannen Tornax pakken eerste winst van seizoen

Sport

RUURLO - De eerste thuiswedstrijd voor het eerste mannenteam van volleybalvereniging Tornax stond afgelopen zaterdag op het programma. Opnieuw tegen VIOS, maar nu het tweede team. Twee weken geleden trapten de mannen de competitie af tegen het eerste team van VIOS. Daar sleepten ze een punt uit het vuur. Een knappe prestatie, omdat VIOS jaar in jaar uit kampioen wordt in de promotieklasse. Maar het tweede team ging in Ruurlo wel ten onder: 3-2.

Tornax begon zaterdag tegen VIOS 2 sterk en sloeg direct een gat van vijf punten. Verdedigend stond het goed en aanvallend legden de mannen veel druk in het spel. Tornax kwam geen moment in de problemen en sloot de set winnend af met 25-16. In de tweede set voerde VIOS een aantal wissels door, onder wie de set-upper. De Ruurlose mannen hadden het vanaf de start lastig. Passend waren er veel persoonlijke fouten, waardoor het team er aanvallend niet uit kwam. De set ging verloren met 18-25 en dat was verdiend.

Vlammend
Bij de start van de derde set gaf trainer Dick van Slooten aan dat het team zich niet van de wijs moest laten brengen en de lijn van de eerste set doorgezet moest worden. Tornax kwam vlammend uit de startblokken. Via de opslag legden de mannen veel veel druk aan de kant van VIOS, waardoor de tegenstanders er aanvallend niet uit kwamen. Ook blokkerend stond het aan Tornax kant sterk. Mooie aanvallen, waaronder diverse drie meter aanvallen, wisselden elkaar af. Met 25-9 werd de derde set overweldigend gewonnen.
In de vierde set ging het net zo als in de tweede. Het begin was meteen zwak door een aantal persoonlijke fouten. VIOS speelde met een opstelling vergelijkbaar als in de tweede set. Tornax kwam er de hele set niet aan te pas en verloor met 20-25.
Het team was er vervolgend op gebrand om de vijfde set naar zich toe te halen. Na een geweldige opslagserie stond Tornax al snel zeven punten los. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Verdiend werd de set (15-8) en daarmee de wedstrijd gewonnen.

Beker
De mennen van Tornax speelden maandagavond 10 oktober in Hengelo (G) voor de eerste ronde van de beker. DVO speelt in de top van de eerste klasse, waardoor de mannen van Tornax wisten dat ze aan de bak moesten. Dat werd direct in de eerste set duidelijk. Tornax speelde erg rommelig. De passing lag niet goed en ook blokkerend stond het niet zoals het zou moeten staan. Lang leek het erop dat de mannen zouden verliezen, maar bij een stand van 24-21 werd er ineens een fantastische eindsprint ingezet. Tornax leek wakker te worden en haalde na een aantal spannende punten de set knap binnen: 24-26.
In de tweede set kreeg Tornax meer grip op het spel. De blokkering stond beter, waardoor DVO er minder aan te pas kwam. Ook aanvallend hadden de mannen het betere van het spel. Tornax kwam deze set geen moment in de problemen en won deze met 13-25. In de derde set werd er niet goed gestart. Het team liep voortdurend achter de feiten aan en verloor verdiend met 25-21. In de vierde set werd direct vanuit een ander vaatje getapt. De mannen sloegen een gat van zes punten. Ondanks enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter, liet Tornax zich niet van de wijs brengen. Met 21-25 werd de vierde set gewonnen. Daarmee zijn de mannen een ronde verder in de bekercompetitie.