Vreugde bij de Tornax-mannen na een geslaagde rally. Foto: PR

Vreugde bij de Tornax-mannen na een geslaagde rally. Foto: PR

Tornax-mannen pakken knap punt tegen VIOS

Sport

RUURLO - Het eerste mannenteam van volleybalvereniging Tornax heeft vorige week dinsdag in Eefde het seizoen afgetrapt tegen VIOS. Dat er tegen dit zeer ervaren en geslepen team toch een punt werd gepakt (3-1) mag best een opsteker voor het Ruurlose team worden genoemd.

De mannen begonnen onder leiding van de nieuwe trainer/coach Dick van Slooten fanatiek aan de wedstrijd tegen een ploeg die jaar in jaar uit kampioen wordt in de Promotieklasse. Omdat het team niet wil promoveren, blijven de mannen van Tornax dit VIOS-team tegenkomen.
De laatste jaren had Tornax weinig in te brengen tegen de mannen van VIOS. Met dat in het achterhoofd stuurde Dick van Slooten de mannen de kleedkamer uit. Belangrijk voor Tornax was om de verwachting niet te hoog te leggen, maar met veel plezier te spelen. Het team kreeg van tevoren twee doelstellingen mee: de passing netjes verzorgen en de set-up niet te dicht op het net leggen bij de buitenaanvallers. Door ruimte aan het net te houden, kan het team meer druk in de aanval leggen.

Hoog niveau
Tornax begon sterk aan de wedstrijd en het spel ging in eerste instantie gelijk op. Rond de veertien punten kwam VIOS op stoom, waar Tornax geen raad mee wist. VIOS won verdiend de eerste set met 25-15. Voor de start van de tweede set werd benadrukt dat het eerste deel van de eerste set erg goed was en dat dit in de tweede set doorgezet moest worden. Dat gebeurde. Tornax speelde op hoog niveau en met veel druk in het spel, zowel met de opslag als in de aanval. Het team creëerde zelfs een gat van zes punten. Aan het einde werd het toch nog spannend. Uiteindelijk trok Tornax verdiend aan het langste eind en werd de tweede set knap gewonnen met 24-26.
In de derde set werd het spel van de tweede set doorgezet. Door wat meer persoonlijke fouten en wat minder grip in de blokkering verloren de Ruurloërs met 25-21. De vierde set was vergelijkbaar met de eerste set. De passing lag minder goed en aanvallend kwam het team er minder uit. Met 25-17 ging deze set verloren. Desondanks kunnen de Tornax-mannen terugkijken op een goede en leerzame wedstrijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant