Er waren demonstraties van diverse disciplines, waaronder springen en aanspanningen. Foto: Connie de Vries
Er waren demonstraties van diverse disciplines, waaronder springen en aanspanningen. Foto: Connie de Vries

Hamelandse paardensport: feestelijke en gezellige opening van het Clubhuis

Sport

GEESTEREN - Vrolijke gezichten bij de leden van de drie paardensportvereningingen Hamelandse Ruiters, Hamelandse Menners en Hamelandse Ponyclub; na de verwoestende brand in juni 2020 staat er weer een gloednieuw, eigentijds clubhuis en dat is afgelopen zaterdag feestelijk geopend.

Na de brand volgde een moeilijke tijd, maar dankzij steun van alle kanten en veel energie uit de verenigingen was de weg vooruit snel gevonden. Trots konden de clubs het resultaat laten zien aan de alle genodigden, en mede door de gewaardeerde komst van Muziekvereniging Amicitia zat de stemming er al snel in.
Na het doorknippen van het lint door het jongste lid van de ponyclub, Femke Mengerink, samen met het oudste rijdend lid van de Ruiters, Jan Lutke Willink, begon het feest met een serenade van Amicitia, waarbij alle gasten voluit ‘Lang zullen ze leven’ mee zongen.

Demonstraties
Hoewel er in de nacht meer dan 15 millimeter regen gevallen was, bleef het overdag gelukkig droog en had de bodem zich genoeg hersteld voor het vervolg van het programma, de demonstraties. Er volgde mooie paardensport: de indrukwekkende Friezen die in galop een parcours aflegden en daarna de ponyruiters die trots lieten zien hoe ze hadden geoefend voor hun voorstelling. Ook de springsport kwam aan bod, met een belangrijke rol voor de gloednieuwe hindernissen. Als afsluiting kon het publiek genieten van een Kür op Muziek waarin amazones Sanne Bolster en Chantal Thuinte lieten zien waar het in de hogere dressuur om gaat.

Toekomst
Met deze geslaagde middag hebben clubs iedereen die hen gesteund heeft bedankt. Trots op de vernieuwde accommodatie, is de Hamelandse paardensport klaar voor vele nieuwe activiteiten en evenementen in de toekomst.

De opening van het nieuwe Hamelandse clubhuis trok veel bekijks. Foto: Connie de Vries

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo