De jongeren van Jimmy’s en de trainsters van volleybalvereniging Gemini met de banner van het WK Volleybal bij het buitensportnet op sportpark De Wildbaan. Foto: PR

De jongeren van Jimmy’s en de trainsters van volleybalvereniging Gemini met de banner van het WK Volleybal bij het buitensportnet op sportpark De Wildbaan. Foto: PR

Buitensportnet op sportpark De Wildbaan

Sport

BORCULO - Op sportpark De Wildbaan in Borculo is onlangs een nieuw buitensportnet geplaatst. Het staat op de groenstrook bij korfbalvereniging Olympia’22. Op 28 september kwamen de jongeren van Jimmy’s er op bezoek om te volleyballen. Ze werden begeleid door trainsters van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini.

Het buitensportnet is hiermee officieel in gebruik genomen. Het is volledig gesubsidieerd door de provincie Gelderland, ter promotie van het op 23 september begonnen WK volleybal vrouwen dat voor een groot deel plaatsvindt in Gelderland. De subsidie is aangevraagd door de verenigingen op sportpark De Wildbaan, waaronder volleybalvereniging Gemini.
De realisatie van het netsportcourt heeft primair als doel meer mensen te laten bewegen en sporten. Inwoners van Borculo kunnen op elk moment gebruik maken van het net, dat op drie hoogtes is in te stellen. Zo is het geschikt voor het beoefenen van meerdere (net)sporten, zoals tennis, volleybal en badminton.
De verenigingen op sportpark de Wildbaan vinden het belangrijk dat alle inwoners uit Borculo de weg ernaartoe weten te vinden. Zo brengen zij nu ook behoeften en mogelijkheden in kaart om ook inwoners, die niet gebonden zijn aan een vereniging, naar het sportpark te trekken. Hierbij willen zij aansluiten bij de herinrichting van het sportpark die momenteel plaatsvindt, met de komst van het Staring College. Het buitensportnet is hier een mooi onderdeel van.
Sportparkmanager Manon Zwakenberg: “Het is mooi dat we gebruik hebben kunnen maken van deze buitenkans om dit net nu al te plaatsten. Dit maakt het voor alle inwoners mogelijk om te komen sporten en bewegen op De Wildbaan”. Milou Hemel, bestuurslid van Kerkemeijer Gemini zegt: “Het is altijd mooi dat er op deze manier nog meer gevolleybald kan worden in Borculo.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo