De vernieuwde clubaccommodatie van de Geesterense ruitervereniging. Foto: PR
De vernieuwde clubaccommodatie van de Geesterense ruitervereniging. Foto: PR

Hamelandse paardensport uit de brand

Sport

Feestelijke opening nieuwe accommodatie 

GEESTEREN - De Hamelandse Ruiters, de Hamelandse Menners en de Hamelandse Ponyclub vieren op 1 oktober de opening van hun vernieuwde clubaccommodatie in Geesteren met een feestelijke ontvangst. Ook geven de drie verenigingen demonstraties van hun sport bij hun nieuwe onderkomen ter hoogte van Brokersweg 2, ingang Mensinkdijk in Geesteren.

Met een verwoestende brand ging het bestaande Clubhuis (1989) in juni 2020 geheel verloren. Ook hindernissen en andere materialen nodig voor de sport waren niet meer te redden. Dat was een grote schok, niet alleen voor de clubs, maar ook voor omwonenden en alle paardensporters uit de regio. Al gauw kwam er van alle kanten hartverwarmend medeleven en steun, zowel in natura als met financiële bijdragen. Zo bracht een veiling op Facebook veel geld op.

Na de brand werden snel plannen gemaakt voor herbouw en door goede samenwerking van alle betrokken partijen stond er in 2022 een nieuw, eigentijds en duurzaam Clubhuis. Vóór 2020 was al de omheining van het terrein vernieuwd en de bodem verbeterd naar all weather kwaliteit.

De clubs zijn trots op alles wat er bereikt is en zijn degenen die hieraan bijgedragen hebben zeer dankbaar. Daarom is iedereen die in wat voor vorm gesteund heeft van harte welkom om samen met de leden de officiële ingebruikname van de vernieuwde accommodatie te vieren.

Dat gebeurt zaterdag 1 oktober van 14.30 tot 17.00, rond 15.00 uur wordt het lint doorgeknipt, leden van Amicitia zullen met een serenade de opening muzikaal omlijsten. Daarna zijn er demonstraties van mennen, dressuur en springen voor iedereen die belangstelling heeft voor de Hamelandse paardensport.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo