Het Red Devil team heeft zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. Foto: Jan W.H. Bakker.

Het Red Devil team heeft zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. Foto: Jan W.H. Bakker. 

Jan W.H. Bakker

Red Devil competitiekampioen 4,5 ton SuperSport Promoklasse

Sport

Team promoveert naar 4,5 ton Supersport Topklasse 

RUURLO – Het was dit jaar een spannend jaar voor het Ruurlose Red Devil tractorpulling team van Wim Hendriksen. Na het probleemjaar van 2019, waarin het team degradeerde naar de 4,5 ton supersport promoklasse, was het in de twee jaar daarna door de coronapandemie niet mogelijk om te promoveren naar topklasse van de 4,5 ton supersport.

Dit jaar begon echter heel goed voor de Red Devil. De eerste vier wedstrijden werden gewonnen door het team uit Ruurlo. Daarna kwam het team de pechduivel meermaals tegen. Na de wedstrijd in Erichem kwam het team lagerschade tegen in de motor en moest daardoor veel werk verzetten om de motor weer opnieuw op te bouwen. Enkele weken later bij de thuiswedstrijd in Ruurlo brak de krukas in tweeën, dit zorgde voor heel veel gevolgschade. Het team heeft besloten om de wedstrijd in Aagtekerke over te slaan. Door de grote voorsprong die behaald was door de winst in de eerste wedstrijden, was er wat lucht in de puntenstand. Wel had het team het streven om zo snel mogelijk weer op de baan te komen.

Met vereende krachten lukte het om de Red Devil weer klaar te krijgen voor de wedstrijd in Lochem op 6 augustus. Hier behaalde het team een mooie vijfde plaats in de sterke topklasse. Vervolgens heeft het team de wedstrijden in Hoogblokland en Alphen op de naam geschreven en is het team in Bakel tweede geworden. Dit zorgde er voor dat het  team kampioen werd, met zes van de negen gewonnen wedstrijden. Dit betekent dat het team volgend seizoen promoveert naar de 4,5 ton Supersport Topklasse van de Nederlandse Truck en Tractor pulling Organisatie (NTTO). Het kampioenschap zorgt er ook voor dat het team geplaatst is voor de Nederlandse kampioenschappen. Deze wordt zaterdag 24 september verreden in het Limburgse IJsselstein.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo