De gezellige toppers van het G-voetbal binnen FC Eibergen zoeken nog extra begeleiding. Foto: PR
De gezellige toppers van het G-voetbal binnen FC Eibergen zoeken nog extra begeleiding. Foto: PR

Toppers van het G-voetbal binnen FC Eibergen zoeken extra begeleiding

Sport

Toppers van het G-voetbal zoeken extra begeleiding

FC Eibergen zoekt vrijwilligers en stagiairs voor doelgroep

EIBERGEN - Niet ieder kind dat graag voetbalt, kan in een regulier clubteam meekomen. Dan is het mooi als een vereniging voor die kinderen een eigen afdeling heeft. Bij FC Eibergen bestaat daarom sinds 2015 het G-voetbal. 

Het niveau is niet belangrijk, genieten staat voorop. In 2015 is de club begonnen met een groep van acht jeugdspelers en inmiddels is dat aantal meer dan verdubbeld, variërend in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar. Er zitten kinderen bij het G-voetbal met een vorm van autisme tot het syndroom van down. Deze kinderen kunnen moeilijk of niet in het reguliere voetbal meekomen en kunnen op deze manier toch voetballen. Bovendien is het ook voor kinderen met een beperking juist belangrijk dat zij het sociale aspect van een teamsport beleven. Kinderen uit Eibergen, Rekken, Beltrum, Ruurlo, Borculo, Haaksbergen en Neede doen met veel plezier mee aan de wekelijkse training, op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur en ook spelen zij sinds kort mee in de KNVB-competitie.

Dit alles kan natuurlijk niet zónder de trainer en begeleiders. Het is voor hen een kwestie van structuur, duidelijk uitleggen en vooral veel geduld hebben. “Soms is een kind teleurgesteld of heeft het een rotdag gehad. Daar hebben we allemaal wel eens last van. Maar dan proberen de begeleiders de lol snel te laten terugkeren tijdens de training. Daarom komen ze hier voetballen, voor de lol. Dat is het verschil en dat maakt G-voetbal zo boeiend en zo leuk. Als begeleider moet men er gevoel voor hebben, maar voor de energie die hij of zij erin steekt krijg je enorm veel terug.”

Wie feeling heeft met deze doelgroep en meer wil weten over een begeleidersrol binnen het G-voetbal bij FC Eibergen kan contact opnemen met de coördinator, Lucel Bennink, via lucel.bennink@fceibergen.nl of bel met 06-3435475.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo