Trouwe baantjeszwemmer Albert Abbas (l.) was de 50.000ste bezoeker van De Meene. Foto: PR

Trouwe baantjeszwemmer Albert Abbas (l.) was de 50.000ste bezoeker van De Meene. Foto: PR

50.000ste bezoeker van zwembad De Meene geeft abonnement weg

Sport

RUURLO - Zwembad de Meene mocht op woensdag 31 augustus de 50.000ste bezoeker verwelkomen. Na twee corona-jaren is dit een geweldige mijlpaal die mede behaald werd dankzij het mooie zomerweer. Mooie extra bijkomstigheid is het feit dat er deze zomer meer dan ooit veel losse kaartjes aan mensen van buiten Ruurlo zijn verkocht.

De 50.000ste was dit jaar overigens wel een plaatsgenoot. Nietsvermoedend kwam trouwe baantjeszwemmer Albert Abbas woensdagmiddag het zwembad binnenlopen om zijn dagelijkse training te doen. Op het moment dat hij te water wilde gaan werd hij echter vanaf de toren door vice-voorzitter Bas Bernauer van Stichting Zwembad Ruurlo verzocht om even naar boven te komen.
Al snel had hij door wat dat betekende. Een bos bloemen, een oorkonde én een abonnement voor het komende (jubileum-)seizoen. Uiteraard was Albert Abbas zeer blij met deze cadeaus al gaf hij ogenblikkelijk aan dat hij zijn abonnement graag wilde schenken aan één van de jeugdige bezoekers die net niet de gelukkigen waren.

Glijwedstrijd
Spontaan besloot badmeester Rick Blasman een glijwedstrijd te organiseren met als hoofdprijs het door Albert Abbas geschonken abonnement. Met een tijd van 6.60 seconde bleek uiteindelijk Jimmi Bekker de snelste te zijn. Hij kon nadat elke deelnemer was getrakteerd op een ijsje of een slush-puppy, het abonnement in ontvangst nemen. Een prachtig gebaar van de 50.000ste bezoeker waar Jimmi zichtbaar erg blij mee was.
Het zal Albert Abbas ongetwijfeld lukken om dit seizoen de honderd bezoeken te realiseren want hij kwam nu voor de 96ste keer en het zwembad is nog tot en met donderdag 8 september geopend, van 13.00 tot 18.00 uur. Bij zomers weer na de Septemberfeesten zal het zwembad nog wat extra dagen geopend zijn. Het seizoen zal hoe dan ook eindigen op zondagmiddag 25 september als om 16.00 uur de laatste bazen en hun honden het water verlaten hebben. Want ja… zoal altijd is de laatste middag voor hen gereserveerd. Zie ook de website.


www.zwembad-demeene.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant