De Ruurlose Schaakvrienden hielden een schaakavond bij een van hen in de tuin. Foto: PR

De Ruurlose Schaakvrienden hielden een schaakavond bij een van hen in de tuin. Foto: PR

Ruurlose Schaakvrienden terug naar de borden

Sport

RUURLO - De voorbereidingen zijn getroffen: het nieuwe schaakjaar van de Ruurlose Schaakvrienden kan van start. De competitie begint weer op dinsdag 30 augustus.

Voor de toekomst is ook al gewerkt aan het wekken van de interesse van jongeren voor de denksport. Aan het einde van het afgelopen schooljaar slaagden zeven leerlingen van de basisschool Kerst Zwart voor hun schaakdiploma. Zij volgden de Stappenmethode, de officiële cursus van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Maurits van Uhm, voorzitter van de Ruurlose Schaakvrienden, begeleidde hen daarbij, iets wat hij al jaren met veel plezier doet.
Overigens wordt er ook in vakantietijd geschaakt. Keer Avé, een van de twintig Schaakvrienden, organiseerde op 26 juli een schaakavond in zijn tuin. Achttien schakers speelden er aan negen borden, opgesteld door de hele tuin, uiteraard onder het genot van een drankje en een hapje. Deze formule sloeg erg goed aan en zal in de toekomst zeker worden herhaald.

Buiten
Nog meer ‘buitennieuws’ op schaakgebied. Bij ‘De Olde Band’, op de hoek van de Dorpsstraat en de Domineesteeg, heeft de eigenaar van het pand, Albert Vasse, een grote tafel met twee ingelegde schaakborden laten plaatsen. Hieraan spelen regelmatig schakers uit het dorp, maar ook bezoekers. Toeristen rusten er wat uit en/of eten er hun lunch op. Liefhebbers kunnen de schaakstukken ertegenover bij De Luifel ophalen; die zijn dáár in beheer.
En dan is er nog de competitie van de Schaakvrienden. De verhuizing vorig jaar van ’t Schietkroontje van De Keizerskroon naar café-restaurant De Tapperij is de schakers erg goed bevallen. De cafésfeer en de soms wat rumoerige ruimte blijkt de schakers geheel niet in de weg te zitten: ze schaken er zeer wel bij. Nu het softwareprogramma dat iedere schaakavond de partijen indeelt op een aantal punten is aangepast, kan de competitie volgende week weer beginnen. Wim Buiten zit ook dit jaar weer aan de knoppen van de wedstrijdleiding.
Iedere dinsdag wordt er vanaf 20.00 uur gespeeld. Wie wil kennismaken met schaken of meteen mee wil spelen in een ongedwongen en plezierige sfeer is vanaf 30 augustus welkom in De Tapperij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant