Zondag 28 augustus wordt de Ronde van de Achterhoek verreden. Foto: PR
Zondag 28 augustus wordt de Ronde van de Achterhoek verreden. Foto: PR

Voor het eerst Italiaanse Pro-team aan de start van de Ronde van de Achterhoek

Sport

ACHTERHOEK - Zondag 28 augustus is het zover. Op deze dag komen honderden renners uit binnen- en buitenland naar Aalten. Hier vindt die dag zowel de start als de finish plaats van de (inter)nationale UCI Koers Ronde van de Achterhoek plaats.

Ook dit jaar staat De Ronde van de Achterhoek weer op de agenda. Voor de tweede keer trekt deze wielerkoers met internationale ploegen door de  Achterhoek. “We doen het uiteraard voor het publiek”, aldus voorzitter Gerard van Balveren. “maar vooral voor de promotie van de wielersport en de Achterhoek als (wieler)regio.” Dit jaar komen er ploegen uit Tsjechië, Ierland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken, Italië, Venezuela en Canada strijden met de Nederlandse topploegen om de overwinning over een parcours van 200 kilometer. Voor het eerst staat er dit jaar een ploeg met een Pro-team status aan de start. Dat is de categorie onder het World Tour-klassement. Dit Italiaanse team heeft al heel wat ervaring met gravelwegen tijdens de Strade Bianche. Deze prachtige wegen ontbreken niet aan het Achterhoekse parcours. Arjan Ribbers, verantwoordelijk voor de wielertechnische zaken, geeft aan dat deze twintig gravel- en kasseienstroken niet mogen ontbreken. “Dit maakt onze Achterhoekse Hoogmis uniek, daar zijn we trots op”. 

Programma koers
In Aalten arriveren vanaf 9.00 uur de 175 renners om zich klaar te maken voor deze wielerronde. Ook de honderd motoren die nodig zijn voor de verkeersbegeleiding van de karavaan melden zich. Deze begeleiding wordt voornamelijk gefaciliteerd door de BMAC uit Borculo. De karavaan bestaat uit veertig wagens. Denk hierbij aan de ploegleiderwagens, ambulance van de Sportdokters, materiaalwagens en jurywagens. De start is om 11.30 uur in Aalten aan de Industriestraat 3 (bij Sealing Valley). Hier vindt ook de finish plaats vanaf 15.30 uur. In Aalten worden vier lokale finishronden verreden.

Wethouder Hans te Lindert en de heer Beele lossen het startschot. De karavaan trekt de eerste 5 kilometer geneutraliseerd door Aalten. De koers start officieel aan de Huiskermatedijk (De Haart, Aalten). 

Sponsors
De Ronde van de Achterhoek is blij met een brede ondersteuning van onder andere Provincie Gelderland, Pfeiffer Rentals Groenlo en Achterhoek in Beweging. Maar uiteraard zijn zij ook dankbaar met de overige sponsoren die er samen voor zorgen dat de Ronde van de Achterhoek ook de komende jaren op de kaart blijft.

Omroep Gelderland zendt op TV een liveverslag uit vanaf 15.00 uur van de Ronde van de Achterhoek. 


rondevandeachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo