Naomi Overkamp is goed in Sambo, een Russische vechtsport die veel weg heeft van judo. Foto: PR
Naomi Overkamp is goed in Sambo, een Russische vechtsport die veel weg heeft van judo. Foto: PR

Eibergse Naomi Overkamp naar het WK-Beach Sambo

Sport

Ook deelname aan andere titeltoernooien lonkt

EIBERGEN - De Eibergse Naomi Overkamp is 21 jaar en staat al vanaf haar zevende bijna dagelijks op de judomat. Bij RTC-Heerenveen (TopsportNoord) zit Naomi in het fulltime topsportprogramma van de Judo Bond en sinds kort bij de Sambo Bond Nederland. Tevens zit ze bij Judo Bond Nederland in het kwalificatietraject voor de EK-23 en gaat ze onder andere naar enkele kwalificatietoernooien. Maar eerst komt ze in actie tijdens het WK-Beach Sambo, dat plaatsvindt in Israël.

Sambo Bond Nederland heeft Naomi Overkamp dus geselecteerd voor het WK-Beach Sambo in Bat Yam (Israël) van 26 tot en met 29 augustus en het EK Sambo in Novi Sad (Servië) van 16 tot en met 19 september.

Verder neemt Overkamp deel aan de European Senior Cup judo in Celje (Slovenië) van 30 september tot en met 3 oktober en in Malaga (Spanje) van 14 tot en met 17 oktober van dit jaar.

En dan is er nog de WK Sambo in Bishkek (Kyrgyzstan) van 11 tot en met 14 november. De WK Sambo-selectie  is nog niet officieel bekendgemaakt, maar ook hier maakt ze grote kans mee te gaan. 

Dit is voor haar een heel druk én kostbaar programma. Ze is volop bezig met de sponsorwerving en heeft al een aantal (trouwe) Achterhoekse bedrijven die haar (blijven) willen sponsoren. Voor meer informatie over de sponsoring kan men een mailtje sturen naar: naomioverkampjudoka@gmail.com.

De Eibergse topsporter heeft een crowdfunding opgezet via het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Élke euro is van harte welkom. Wie wil helpen Naomi’s droom te verwezenlijken?

Naomi Overkamp financieel ondersteunen in haar kwalificatietraject kan door een bijdrage te doneren via haar website: https://naomioverkamp.main-site.nl/ over-naomi/

Ook is ze te volgen op haar Facebookpagina.


https://www.facebook.com/PassionForJudo/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo