Beeld van de derby Keijenburgse Boys-Pax in 2018, zondag treffen de dorpsclubs elkaar op het Quick-toernooi in Hengelo. Archieffoto: Luuk Stam
Beeld van de derby Keijenburgse Boys-Pax in 2018, zondag treffen de dorpsclubs elkaar op het Quick-toernooi in Hengelo. Archieffoto: Luuk Stam

Pax treft Ruurlo en Keijenburgse Boys op eigen Quick-toernooi

Sport

Toernooi vindt plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus.

Door Luuk Stam

HENGELO – In de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen vindt komend weekend op sportpark Het Elderink in Hengelo het jaarlijkse Quick-toernooi plaats. Naast gastheer Pax doen ook de eerste elftallen van Keijenburgse Boys, VV Vorden en VV Ruurlo mee aan het toernooi, dat is verdeeld over twee speeldagen: vrijdag 19 augustus en zondag 21 augustus. Alle clubs spelen twee wedstrijden met een reguliere speeltijd van twee keer 45 minuten. 

Op vrijdagavond om 19.00 uur trapt het toernooi af met de wedstrijden Pax – VV Ruurlo (veld 2) en Keijenburgse Boys – VV Vorden (veld 3). Op zondagmiddag om 13.00 uur staat VV Vorden – VV Ruurlo (veld 2) op het programma. Om 14.00 uur is op veld 1 de aftrap van Pax – Keijenburgse Boys. Het Quick-toernooi wordt zondagmiddag na de wedstrijden afgesloten met een feestje op het sportpark, onder begeleiding van DJ TiTom. 

Ook de selectieteams van de jeugd hebben hun eigen Quick-toernooi, zij komen in actie op zaterdag 20 augustus. In de ochtend spelen de JO11- en JO13-teams, de eerste wedstrijden beginnen om 9.00 uur. In de middag komen de JO15- en de JO17-teams in actie, zij beginnen om 13.00 uur aan hun toernooi. Aan de jeugdtoernooien met poules van vier doen jeugdteams van Pax, Keijenburgse Boys, VV Vorden, VV Ruurlo, ZZC’20 en Viod mee.

De competitie voor de eerste elftallen gaat eind volgende maand van start, het wedstrijdschema is nog niet bekend. Wel staan er al bekerwedstrijden op het programma. Pax speelt op zondag 4 september voor de beker thuis tegen SV Halle (aanvang 14.00 uur). Keijenburgse Boys speelt op zaterdag 3 september in Steenderen een bekerwedstrijd tegen SV Basteom (aanvang 17.00 uur).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant