Een eerdere editie van de Internationale Berkel Kanorally. Foto: PR
Een eerdere editie van de Internationale Berkel Kanorally. Foto: PR

Vierde internationale Berkel Kanorally

Sport

BORCULO - De 3e Berkelcompagnie organiseert dit jaar voor de vierde keer de kanotoertocht Berkel Kanorally. Vanwege de coronapandemie kon in 2020 de rally niet doorgaan. In 2021 kon er wel gevaren worden, maar mocht er vanwege de coronamaatregelen geen overnachting plaatsvinden. Toen bleef het dus bij één dag.

Als de coronabesmettingen laag blijven, kan de Berkel Kanorally dit jaar weer als tweedaags evenement worden gehouden, en wel op 27 augustus en 28 augustus 2022. De start is bij Ellewick in Duitsland of bij Rekken op de grens. Dit is afhankelijk van het waterpeil in Duitsland en wordt in de week voor de start bepaald. De finish is dit jaar aan de nieuwe kade bij de fluisterboten aan ’t Rijkenhage in Zutphen.
Het is een tocht voor kanovaarders met wat ervaring. De af te leggen afstanden zijn de eerste dag 25 kilometer vanaf Ellewick of 20 kilometer vanaf de grens, en de tweede dag 28 kilometer vanaf De Zompenloze in Borculo tot de finish in Zutphen. Bij de stuwen moet er uitgestapt worden. De kano’s moeten gedragen worden naar de andere kant van de stuw en daar kan weer ingestapt worden.

De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de kanoverenigingen KSV Stadtlohn, KSV Vreden, LKV Njord (Lochem) en de Zutphense Kanovereniging Anax. Ook Fiets- en Kanoverhuur ten Brinke uit Rekken werkt mee.

Een eerdere editie van de Internationale Berkel Kanorally. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo