Na twee jaar afwezigheid Foto: Keshia Fotografie
Na twee jaar afwezigheid Foto: Keshia Fotografie

‘Jongens, jongens doe het een beetje kalm aan’

Sport

Tractorpulling Brouwershoek goed voor tweehonderd deelnemers

RUURLO – “Jongens, jongens doe het een beetje kalm aan. Mijn programmaboekje komt helemaal onder het stof. Ik kan mijn eigen aantekeningen niet meer lezen.” De opmerkingen van de commentatoren Gerben Luimes en Gerrit Borgman blijken aan dovemans oren gericht. Op een paar meter verwijderd van de magische honderd meter grens van de finishlijndoek blijft de sleepwagen staan. Een enorme rookpluim maar ook een grote stofwolk begeleidde zondagmiddag rond vier uur de trekbeurt van een van de tractoren in de hobbysportklasse.

Door Jan Hendriksen

Zaterdagavond en zondag was de Oltwater Arena bij de familie Hendriksen aan ‘t Oltwater na een afwezigheid in 2020 en 2021 weer het domein voor de tractorpulling wedstrijden van de Ruurlose buurtvereniging De Brouwershoek. Het ‘gebrul’ van de tractoren was van ver te horen. Verdeeld over diverse gewichtsklassen verschenen afgelopen weekeinde maar liefst tweehonderd tractoren op de zeventiende editie van het festijn aan de start. Niet alleen uit Ruurlo en directe omgeving. Maar ook talloze deelnemers waren uit de Kop van Overijssel en Drenthe naar Ruurlo afgereisd. 

Na twee jaar geen wedstrijden door corona, was de Tractorpullingcommissie van Buurtvereniging De Brouwershoek weer volop in de weer geweest om de Oltwater Arena perfect te prepareren voor de wedstrijden. Evenals in voorgaande jaren werd er weer op twee kleibanen getrokken. Zaterdagavond werd er per deelnemer eenmaal getrokken per klasse, waarna de drie beste deelnemers nog een keer voor een van de twee sleepwagens, met de illustere namen ‘Stille Wille’ en ‘Buurman en Buurman’,  werden ‘gehangen’. Zo werd de winnaar bepaald. 

Zondag trokken de deelnemers vanaf half tien allemaal tweemaal en telden de uitslagen mee voor de Trekkertrek Stichting Twente Achterhoek (TSTA) competitie. “En daar zag het er in eerste instantie niet naar uit. Iedereen zou eenmaal in actie mogen komen. Maar omdat we vanwege de vergunning strak de hand moesten houden aan het aantal deelnemers per klasse, konden we op zondag uiteindelijk toch iedereen tweemaal met hun trekker aan de sleepwagen haken. En de deelnemers in sportklasse op zaterdagavond ook. En dat viel in goede aarde bij de deelnemers”, vertelde voorzitter Martijn Nijenhuis van de Tractorpullingcommissie van Buurtvereniging De Brouwershoek. 

Zaterdagavond vond in de schuur van de familie Hendriksen het Trekkerbal plaats met medewerking van DJ Rick Klein Severt. Het was er gezellig druk. Voor alle uitslagen zie de website van de Ruurlose tractorpulling.

www.tractorpullingruurlo.nl

Dennis Meddeler uit Noordijk in aktie met de John Deere in de 4,5 ton sport klasse. Foto: Keshia Fotografie & Vormgeving.
Foto: Keshia Fotografie & Vormgeving.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo