Puck Langenbarg op de hoogste trede van het erepodium na het behalen van haar NK-titel bij de nieuwelingen meisjes 15-16. Foto: PR
Puck Langenbarg op de hoogste trede van het erepodium na het behalen van haar NK-titel bij de nieuwelingen meisjes 15-16. Foto: PR

Ruurlose Puck Langenbarg pakt NK-titel op de weg

Sport

RUURLO - Puck Langenbarg uit Ruurlo is afgelopen zaterdag Nederlands kampioen wielrennen geworden in de categorie nieuwelingen meisjes 15-16 jaar. 

Afgelopen weekend vond op de Col du Vam in Wijster het Nederlands Kampioenschap Wielrennen plaats. Op zaterdag was het de beurt aan de nieuwelingen meisjes in de leeftijd 15-16 jaar. Deze wegwedstrijd was een rondje van 14 kilometer, dat de rensters vier keer moesten afleggen. 

Puck Langenbarg, uitkomend voor WV Schijndel, stond met zestig rensters aan de start en had een plek op de eerste startrij. Nadat topwielrenster Kirsten Wild het startschot had gegeven, begonnen de rensters aan hun wedstrijd, waarin meteen flink werd doorgereden. Bij de eerste keer de Vam-Berg omhoog, kwam Puck Langebarg als eerste boven en trok meteen het hele peloton uit elkaar. Er ontstond een kopgroep van negen rensters. Deze coureurs moesten eerst een voorsprong uitbouwen op het peloton. Dit gebeurde doordat Langebarg in het groepje samenwerkte met onder andere nummers 2 en 3 Noï Moes en Fee Knaven. Het verschil met de achtervolgers liep in de volgende rondes uit tot een minuut en dertig seconden. 

Na het horen van de bel voor de laatste ronde bereidde de Ruurlose zich voor op de laatste keer de Vam-berg omhoog. Ze koos de beste positie in het groepje. Deze positie hield ze tot onderaan de Vam-berg. Er reden aanvankelijk eerst nog rensters langs haar heen naar voren. Die sprintte Langenbarg echter in de laatste twintig meter met een turbo voorbij. Ze kwam na dat sterke eindschot als eerste over de finish en dat betekende dat zij het rood-wit-blauw aan mocht trekken. Dit blijft natuurlijk een speciaal moment, ook al had Langenbarg dit in 2020 al eerder mogen doen, bij de nationale jeugdkampioenschappen in het veldrijden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo