Fluminense is, naast Botafogo, Flamengo en Vasco da Gama, één van de vier grote clubs uit Rio de Janeiro, een stad met maar liefst 28 professionele voetbalclubs. Foto: PR
Fluminense is, naast Botafogo, Flamengo en Vasco da Gama, één van de vier grote clubs uit Rio de Janeiro, een stad met maar liefst 28 professionele voetbalclubs. Foto: PR

Samba op Karel Stegeman Toernooi

Sport

RUURLO – Het Karel Stegeman Toernooi brandt op vrijdag 3 juni los. De voorbereidingen zijn in volle gang en zo links en rechts worden de laatste plooien gladgestreken en de puntjes op de i gezet om de deelnemende ploegen volgende week op gepaste wijze te kunnen ontvangen.

De deelnemers komen deze keer uit zes Europese landen en een Zuid-Amerikaans land. Het Zuid-Amerikaans team betreft het jeugdteam van de Braziliaanse grootmacht Fluminense FC en in tegenstelling tot de andere teams komen de Brazilianen reeds op dinsdag 30 mei naar Ruurlo. Van 27 tot 29 mei neemt Fluminense FC namelijk ook deel aan het Terborg Toernooi. De complete delegatie van de club verblijft vervolgens in hotel Avenarius, waarna de spelers op vrijdag 3 juni naar hun gastgezinnen gaan. Op woensdagavond 1 juni speelt Fluminense FC om 19.00 uur in het Duitse Uelsen een wedstrijd tegen SV Olympia Uelsen en op de andere dagen werken zij enkele trainingssessies af op de velden van VV Ruurlo.

Fluminense is, naast Botafogo, Flamengo en Vasco da Gama, één van de vier grote clubs uit Rio de Janeiro, een stad met maar liefst 28 professionele voetbalclubs. Daarbij moet wel worden gezegd dat de stad al een inwonertal van ruim 6,5 miljoen kent en de agglomeratie meegerekend telt Rio ruim twaalf miljoen inwoners. Fluminense heeft een karrenvracht aan talenten voortgebracht. Een aantal bekende namen uit het verleden zijn, om er maar een paar te noemen, Rivellino, Branco, Didi, Washington, Tele Santana, Romário en Deco. Ook in het hedendaagse voetbal komen diverse spelers uit de Fluminense-opleiding, zoals de (ex-)internationals Thiago Silva (Chelsea), Marcelo (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Gerson (Olympique Marseille) en Roger Ibanez (AS Roma), Kayky (Manchester City).
Met de komst van deze Braziliaanse grootmacht is het Karel Stegeman Toernooi verzekerd van ‘sambavoetbal’ op de Ruurlose velden. Op voorhand lijkt Fluminense FC de te kloppen ploeg op de 36ste editie van het toernooi.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo