De clubkampioenen van de Ruurlose Bridgeclub zijn (vlnr) Joke Gotink en Joost Walter (woensdagavond) en Henny Lagendijk en Truus van Helvoort (maandagmiddag). Foto: PR
De clubkampioenen van de Ruurlose Bridgeclub zijn (vlnr) Joke Gotink en Joost Walter (woensdagavond) en Henny Lagendijk en Truus van Helvoort (maandagmiddag). Foto: PR

Clubkampioenen Ruurlose Bridgeclub bekend

Sport

Titels voor Henny Lagendijk en Truus van Helvoort en Joke Gotink en Joost Walter

Door Jan Hendriksen

RUURLO – De Ruurlose Bridgeclub heeft vorige week het seizoen afgesloten met een slotdrive. Traditioneel worden dan ook de club- en slemkampioenen bekend gemaakt. Dit jaar voor het eerst een gezamenlijke avond waar zowel de club- en slemkampioenen van de maandag als van de woensdag werden gehuldigd.

Clubkampioen van de maandagmiddag seizoen 2021-2022 zijn Henny Lagendijk en Truus van Helvoort geworden. Op een gedeelde tweede plaats eindigden Ria Wiegerinck en Martin Wiegerinck en Ine Homburg en Petra Smith. Het klassement voor wie de meeste slems geboden en gemaakt heeft werd gewonnen door Albert van der Moolen en Gerrit Stigter. De tweede plaats was voor Ria Wiegerinck en Martin Wiegerinck en de derde plaats voor Jo Teunissen en Elly Wolters. Clubkampioenen van de woensdag seizoen 2021-2022 zijn Joke Gotink en Joost Walter geworden. Op de tweede plaats eindigde Nel Hendriks en Peter Hendriks en op de derde plaats Ria Wiegerinck en Martin Wiegerinck. Het slemkampioenschap van de woensdag werd gewonnen door Hennie Deunk en Truus van Helvoort. Tweede werden Inge Meulenbeld en Trijnie Herweijer en derde Petra Smith en Tanny van Aesch.

Op maandagmiddag 9 mei werd de vierde zitting gespeeld van de derde competitieronde. Alle deelnemers speelden in één lijn met de volgende uitslag: A-lijn: 1. Lien Hetzel en Loek Terwee 62,31; 2. Nel en Peter Hendriks 60,13; 3. Dika Roekevisch en Hennie Holtslag 57,70. Op woensdagavond 11 mei werd de laatste avond van de derde competitieronde gespeeld. Ook hier speelden alle deelnemers in één lijn met de volgende uitslag: A-lijn: 1. Ada Pardijs en Jenny Schot 65,28; 2.Trudi van Welsum en Jan Holtslag 64,12; 3. Ans Duyn en Jan Kuen 59,49. Op maandag 16 mei werd de laatste zitting van de derde competitieronde gespeeld met de volgende uitslag: 1. Henk Rietberg en Gerrit Stigter 69,82 procent; 2. Jaap Mulder en Jan Wolters 63,27; 3. Lien Hetzel en Ap Ruesink 62,02. Tijdens de slotdrive waren alle leden waren door de wedstrijdleiding gekoppeld. A en B spelers werden gekoppeld en niemand speelde met eigen partner. De uitslag van deze drive was als volgt: 1. Marcel Thuis en Jenny Schot 64,32; 2. Jan Baan en Wilma van der Horst 60,16; 3. Henny Lagendijk en Ine Homburg 59,64.

Cursisten
Het was in de maand mei voor de Ruurlose Bridge Club een drukke maand. Er is niet alleen op maandag en woensdag gespeeld maar ook op een extra avond en wel op dinsdagavond 10 mei. Op deze avond speelden de cursisten van docent Joke Gotink namelijk hun eerste speelavond. Alle cursisten waren gekoppeld aan een lid van de Ruurlose Bridgeclub. Op die manier hebben ze ervaren hoe het eraan toegaat op een clubavond. De cursisten ontvingen bij binnenkomst hun loopbriefje, op de bridgetafels waren de spellen, de biedboxen en de bridgemates te vinden. Best imponerend vonden sommigen. Maar na een eerste ronde gespeeld te hebben, verdwenen de zenuwen en is er enthousiast gebridged. Iedereen, cursisten en leden van de vereniging, waren erg te spreken over de wijze waarop deze avond was georganiseerd. Er is door twaalf paren in één lijn gespeeld in vijf rondes van drie spellen. De uitslag van deze avond was als volgt: A-lijn: 1. Lucy Luttikholt (cursist) en Loes Kappers (lid) 64,00 procent; 2. Henny Schiltmans (cursist) en Ria Wiegerinck (lid) 60,67; 3. Arnold Hissink (cursist) en Janny de Lange (lid) 57,33.

Zomeravonddrives
Deze zomer organiseert de Ruurlose Bridge Club op vijf woensdagavonden ‘open zittingen’. Op deze avonden is iedereen welkom, lid of geen lid, om een avond gezellig te bridgen. Natuurlijk kunnen ook geïnteresseerden binnenlopen om te zien hoe het er op een bridge-avond aan toegaat, in De Tapperij. Aanmelden kan tussen 19.00 en 19.15 uur. Start is om 19.30 uur. Kosten voor deelname bedragen 3 euro. De vijf woensdagen zijn 8 en 29 juni, 20 juli, 10 en 31 augustus.

Nieuw seizoen
Op woensdag 14 en maandag 19 september start het nieuwe seizoen van de Ruurlose Bridgeclub. Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Mocht men belangstelling hebben, neem dan contact op met de secretaris via ruurlosebridgeclub@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo