Meisjes A1 voor tweede keer kampioen dit seizoen. Foto: PR

Bij Kerkemeijer Gemini viel wat te vieren

Sport

Borculo - Afgelopen zaterdag speelden in sporthal ’t Timpke 2 teams van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini hun laatste wedstrijd van de competitie 2021-2022 en voor beide stond er nog wat op het spel. Daardoor kwam er ook veel bezoek op af en was het gezellig druk op de tribunes.

In de najaarscompetitie werd Meisjes A1 eind november kampioen in de tweede klasse en promoveerde het naar de eerste klasse. In de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie tegen DIOS A1 uit Dinxperlo konden de meiden ook in deze klasse kampioen worden. Daarvoor was het nodig om in elk geval drie sets te winnen, zodat de naaste achtervolger hen niet meer kon inhalen. De eerste set ging gelijk op, maar aan het eind werd een kleine voorsprong omgezet in een achterstand en ging de set met 22-25 verloren. In de daarop volgende drie sets lieten de meiden zien wie er de beste was. Met 25-13, 25-16 en 25-13 was de winst binnen en het kampioenschap een feit. Een heel seizoen met slechts een nederlaag is een prachtig resultaat voor het team van de trainers Nicky Heutinck en Henk Brinkerhof.

Dames 2
Dit team speelt al een aantal jaren in de top van de tweede klasse en wil graag een klasse hoger gaan spelen. Ook deze competitie stonden ze vanaf het begin aan kop. Tot zaterdag leden ze één nederlaag met 2-3 tegen DVO 5 uit Hengelo (G) en dat was nu hun tegenstander en ook naaste belager. De dames van trainer Hidde Bulten wilden revanche en dat maakten ze vanaf het begin duidelijk. Met goed volleybal van beide teams werd het voor het publiek een leuke wedstrijd, Met 25-23, 25-23, 25-19 en 25-17 bleven de punten in Borculo en bleef het team definitief koploper en dus kampioen.
Beide kampioenen van Gemini werden na afloop in het zonnetje gezet en ontvingen vele felicitaties, presentjes en de natuurlijk de kampioenstaart.

Dames 2 van Gemini stond gedurende gehele competitie bovenaan en werd dus de terechte kampioen. Foto: PR