Bij de dressuur werd Aniek Blikman eerste in de eerst verreden proef. Foto: PR

Bij de dressuur werd Aniek Blikman eerste in de eerst verreden proef. Foto: PR

Mooie resultaten Ponyclub Ruurlo op NK in Ermelo

Sport

Eindelijk weer jaarlijkse onderlinge wedstrijd in Ruurlo

RUURLO – Onder perfecte weersomstandigheden vond vorig weekeinde op het terrein van ‘t Windmöllenveld de eerste outdoorwedstrijd van Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo plaats.

Zaterdag verschenen maar liefst 160 ruiters en amazones aan de start op de eerste van totaal drie springwedstrijden die de vereniging dit jaar organiseert. Zondag kon eindelijk weer de jaarlijkse onderlinge wedstrijd plaatsvinden. ‘s Ochtends werd er eerst gesprongen door de leden van de ponyclub en de rijvereniging en ‘s middags werd de dressuur verreden.
Bij de het springen voor paarden was de eerste prijs voor Rianne Kamperman. De klasse Bixie springen voor pony’s werd gewonnen door Aniek Blikman en de klasse B- springen door Lynn Gerritsen. Bij de dressuur werd Aniek Blikman eerste in de eerst verreden proef en haar zusje Carmen eerste bij de tweede te rijden proef. Bij de paarden wist Lili Meurink in beide ringen de eerste plaats te bemachtigen. Linda Goorman werd eerste in de klasse M en Esther Penterman en Esmee Gies behaalden beiden een eerste plaats in de klasse Z. Yvette Overgoor werd eerste in de Para-klasse. Het kersverse lid van de Ponyclub Ruurlo, Frederiek Piller, won de klasse Bixie.
Er waren door diverse ondernemers uit Ruurlo leuke prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars. Marije Schrijft had speciaal voor alle prijswinnaars mooie medailles en rozetten laten maken en een sjerp voor de clubkampioen. Paardenpension ‘t Arve had een grote bokaal beschikbaar gesteld voor de combinatie die zowel in het springen als in de dressuur het beste heeft gepresteerd. Deze ‘Windmölle’ wisselbokaal mag men houden als men deze drie keer heeft gewonnen. Aniek Blikman wist met haar pony Coen deze bokaal in de wacht te slepen.

Ermelo
Zaterdag 2 april werden in Ermelo de Nederlandse kampioenschappen dressuur verreden. Drie leden van Ponyclub Ruurlo verschenen aan de start in Ermelo. Lili Meurink met haar pony Lovely Johnny behaalde in een sterk deelnemersveld in de klasse M1 een zestiende plaats. Levi Heusinkveld wist met haar pony Tennessee in de klasse L2 net niet de kampioenstitel in de wacht te slepen, ze mocht echter wel op het erepodium plaatsnemen naast de winnaar. Een hele mooie verdiende tweede plaats. Met haar pony Tjiesto L.H. werd ze vierde in de klasse L1, een klein foutje kostte Levi net het podium. Desalniettemin een superprestatie van deze nog maar 11-jarige amazone uit Ruurlo om met maar liefst twee pony’s boven in de uitslagenlijst te staan op een Nederlands kampioenschap.

Levi Heusinkveld wist met haar pony Tennessee in de klasse L2 net niet de kampioenstitel in de wacht te slepen (tweede) en met haar pony Tjiesto L.H. werd ze vierde in de klasse L1. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant