Najama Voogd en Kunz. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Najama Voogd en Kunz. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Pasruiters naar Gelderse kampioenschappen

Sport

NEEDE - Najama Voogd pakte met haar paard Kunz het Kringkampioenschap in de klasse Z2 dressuur en plaatste zich daarmee voor de Gelderse kampioenschappen. Maar er waren meer leden van de Pasruiters uit Neede die zich afgelopen weekend konden onderscheiden en zo een ticket van de Gelderse afdwongen. 

Zo is Britt Tijhuis met haar pony Nikki kringkampioen geworden in de klasse L2 dressuur en met haar paard Lexus reserve kampioen in de klasse L2 dressuur. Quinten ter Meer wordt met zijn pony Zippo in de klasse B dressuur en Fajah Schurink met haar pony Golden Star v.d. Schermeer’s Hof in de klasse L1 dressuur afgevaardigd. In de klasse L2 dressuur zijn Yvet Nijhof met haar paard Kalinka van ‘t Nachtegalehof en Fleur Havikhorst met haar paard Erewoord G afgevaardigd. Riethorst werd ook kringkampioen op Lexus in de klasse B bij het springen. In deze zelfde klasse is Chantal Nijhof met haar paard Mon Amie ook afgevaardigd. Volgende maand worden de dressuurkampioenschappen gehouden voor paarden en pony’s en in maart volgen, ook verdeeld over twee weekenden, de kampioenschappen bij het springen.

Op 11 en 12 februari worden de Gelderse Kampioenschappen dressuur paarden verreden en 18 en 19 februari de dressuur pony’s. Op 25 en 26 februari staan de Gelderse kampioenschappen springen pony’s op de kalender en op 11 en 12 maart springen paarden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo