Voor het dauwtrappen naar de oecumenische dienst hoef je niet vroeg op te staan. De koffie staat klaar om 10.00 uur. Foto: PR

Voor het dauwtrappen naar de oecumenische dienst hoef je niet vroeg op te staan. De koffie staat klaar om 10.00 uur. Foto: PR

Oecumenische samenkomst op boerenerf op Hemelvaartsdag

Religie

RUURLO – De traditie van dauwtrappen op Hemelvaartsdag lijkt een beetje in de vergetelheid te raken. De Raad van Kerken Ruurlo–Barchem roept echter iedereen op om op donderdag 9 mei toch weer de fiets (of auto) te pakken en naar boerderij De Klooster aan de Batsdijk 4 in Ruurlo te komen. Iedereen is welkom vanaf 10.00 uur. Dan staat de koffie klaar.

Door Jan Hendriksen

Op Hemelvaartsdag organiseert de Raad van Kerken Ruurlo-Barchem al vele jaren een oecumenische kerkdienst op het erf van boerderij De Klooster. Elk jaar komen er meer – vorig jaar ruim honderd - mensen naar de boerderij aan de Batsdijk in Ruurlo. Een dienst in de natuur blijkt aantrekkingskracht te hebben op veel meer mensen dan de gebruikelijke kerkgangers. Ook dit jaar verwacht de Raad van Kerken weer een grote opkomst. Iedereen is welkom vanaf 10.00 uur voor een gezellige ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Om 10.30 uur neemt men plaats voor de dienst die wordt geleid door ds. H. van Loon–Kuiper uit Doetinchem. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo (G) zorgt ook deze keer voor de muzikale begeleiding. Er kan volop worden gezongen. Met zo’n honderd enthousiaste zangers zijn de muziek en zang waarschijnlijk hoorbaar tot in het dorp.

Mooi weer
Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, wat tot nu toe nog bijna nooit het geval was, dan wijkt men uit naar de Dorpskerk. Ook dan staat de koffie klaar om 10.00 uur. De oecumenische dienst op het boerenerf is helaas niet te volgen via kerkdienstgemist.nl, omdat op de boerderij niet de apparatuur voor een uitzending beschikbaar is.


www.pknruurlobarchem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant