Marijke van Dijk bij haar expositie. Foto: PR

Marijke van Dijk bij haar expositie. Foto: PR

Expositie en lezing ‘Diepe voor in de aarde’

Religie

RUURLO - In de Dorpskerk in Ruurlo is tot en met Pasen de expositie ‘Een diepe voor in de aarde. Weg van mensen’  te zien. Deze opent op zondag 18 februari.

De tentoonstelling bevat een moderne kruisweg, die aansluit bij de beleving van mensen van nu. Het gaat over het zichtbare en onzichtbare leed in het leven dat diepe voren in je leven trekt. Maar het beeld van de voor in de aarde vertelt ook van nieuw leven dat in die voor wordt gezaaid. Daarmee wordt het een verhaal, dat universeel, mens-breed verteld kan worden. Uitgaande van dit gegeven maakten schrijver en dichter Steven van Campen en beeldend kunstenaar Marijke van Dijk het boek ‘Een diepe voor in de aarde. Weg van mensen’: veertien kruiswegstaties in woord en beeld. Het boek kwam in 2008 uit bij Uitgeverij Skandalon en sindsdien reizen de veertien staties door het hele land. Het geeft een intiem beeld van menselijk lijden, ongeacht tijd, cultuur, geloofsovertuiging of politiek.

Lezing
De expositie wordt op zondagmiddag 18 februari geopend met een lezing van Marijke van Dijk: een persoonlijk verhaal over een universele zoektocht. Marijke van Dijk is in onze omgeving zeker bekend; ze heeft jarenlang gewoond op Erve Kottelenberg in Zwiep. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Gerrie van der Horst. De lezing in de Dorpskerk begint om 15.00 uur. De inloop vanaf 14.00 uur. De expositie is vervolgens elke vrijdagmorgen geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

De expositie bevat een moderne kruisweg, die aansluit bij de beleving van mensen van nu. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant