De Raad van Kerken rekent weer op een vol erf van boerderij ‘De Klooster’, Batsdijk 4, Ruurlo. Foto: PR.

De Raad van Kerken rekent weer op een vol erf van boerderij ‘De Klooster’, Batsdijk 4, Ruurlo. Foto: PR.

Oecumenische samenkomst in open lucht op Hemelvaartsdag

Religie

RUURLO – De traditie van dauwtrappen op Hemelvaartsdag lijkt een beetje in de vergetelheid te raken. De Raad van Kerken Ruurlo – Barchem roept echter iedereen op om op donderdag 18 mei toch weer de fiets (of auto) te pakken en naar boerderij De Klooster aan de Batsdijk 4 in Ruurlo te komen. Iedereen is welkom vanaf 10.00 uur. Men hoeft dus niet voor dag en dauw van huis te gaan.

Op Hemelvaartsdag houdt de Raad van Kerken Ruurlo-Barchem de traditionele oecumenische kerkdienst op het erf van boerderij ‘De Klooster’. Elk jaar komen er meer – vorig jaar ruim honderd - mensen naar de boerderij aan de Batsdijk 4 in Ruurlo. Een dienst in de natuur blijkt aantrekkingskracht te hebben op veel meer mensen dan de gebruikelijke kerkgangersOok dit jaar verwacht de Raad van Kerken Ruurlo – Barchem weer een grote opkomst.

Wandeling
Om 9.00 uur beginnen enthousiaste wandelaars met een wandeling van een klein uurtje vanaf het boerenerf. Kom op tijd en loop mee. De wandeling geeft de rust om voor te bereiden op de kerkdienst, maar het is natuurlijk ook gewoon gezellig om samen te wandelen en te praten over wat er maar aan de orde komt. Het schept een sfeer en een onderlinge band waardoor de kerkdienst nog intenser wordt beleefd.

Eerst koffie
Iedereen is welkom vanaf 10.00 uur voor een gezellige ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Om 10.30 uur neemt men plaats voor de dienst die wordt geleid door Jan Vreman uit Ruurlo. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo (G) zorgt voor de muzikale begeleiding. Er kan volop worden gezongen. Met zo’n honderd enthousiaste zangers zijn de muziek en zang waarschijnlijk hoorbaar tot in het dorp. De Raad van Kerken nodigt dus iedereen uit om op Hemelvaartsdag te gaan dauwtrappen naar de Batsdijk en er met z’n allen weer een feestelijke samenkomst van te maken.
Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, wat tot nu toe nog nooit het geval was, dan wijkt men uit naar de rooms-katholieke Sint Willibrorduskerk. Ook dan staat de koffie klaar om 10.00 uur.

www.pknruurlobarchem.nl

De Raad van Kerken rekent weer op een vol erf van boerderij ‘De Klooster’, Batsdijk 4, Ruurlo.. Foto's: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant