De Raad van Kerken rekent weer op een vol erf van boerderij ‘De Klooster’ aan de Batsdijk in Ruurlo. Foto: PR.
De Raad van Kerken rekent weer op een vol erf van boerderij ‘De Klooster’ aan de Batsdijk in Ruurlo. Foto: PR.

Op Hemelvaartsdag weer een oecumenische kerkdienst op boerenerf ‘De Klooster’ in Ruurlo

Religie

RUURLO – De Raad van Kerken Ruurlo-Barchem houdt op Hemelvaartsdag (26 mei) een kerkdienst op het erf van boerderij ‘De Klooster’. Daaraan voorafgaand kan men deelnemen aan een wandeling.

De oecumenische kerkdiensten op Hemelvaartsdag op het erf van boerderij ‘De Klooster’ aan de Batsdijk 4 in Ruurlo begonnen een mooie traditie te worden. De diensten werden goed bezocht, beter dan voorheen toen de diensten nog werden gehouden in de protestantse en de rooms-katholieke kerkgebouwen. Een dienst in de natuur, meestal met mooi weer, bleek aantrekkingskracht te hebben op veel meer dan de gebruikelijke kerkgangers. Totdat in de afgelopen twee jaren corona spelbreker was. De Raad van Kerken Ruurlo – Barchem pakt dit jaar de traditie weer op. Iedereen is weer welkom.

Wandelen
Om 9.00 uur wordt begonnen met een wandeling van een klein uurtje vanaf het boerenerf. De wandeling geeft de rust om je voor te bereiden op de kerkdienst, maar het is natuurlijk ook gewoon gezellig om samen te wandelen en te praten over wat Hemelvaart voor ieder betekent en alles wat verder aan de orde komt. Het schept een sfeer en een onderlinge band waardoor de kerkdienst nog meer intens wordt beleefd.

Hoorbaar
Om 10.00 uur staat er koffie en thee klaar. Om 10.30 uur neemt iedereen plaats voor de dienst die wordt geleid door dominee Helma van Loon uit Doetinchem en Jan Vreeman uit Ruurlo. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo (G.) zorgt voor de muzikale begeleiding. Er kan volop worden gezongen. Muziek en zang zijn mogelijk zelfs hoorbaar tot in het dorp.
De Raad van Kerken Ruurlo – Barchem hoopt weer op een grote opkomst om er samen een feestelijke dienst van te maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo