Afbeelding

Geld lenen in Gelderland: Inwoners lenen 2% minder dan gemiddeld

Partnerbijdrage

Gelderlanders lenen gemiddeld 2% minder geld dan het nationale gemiddelde, volgens onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 leenden de inwoners van Gelderland gemiddeld 13.297 euro, terwijl het landelijk gemiddelde 13.595 euro bedroeg.

Auto populair in Gelderland
Het meest populaire doel voor een lening in Gelderland is de aankoop van een auto, bijna 30% van de leningen wordt hieraan besteed. “Dit is vergelijkbaar met het nationale gemiddelde van 28%”, volgens Amanda Bulthuis, expert in geld en verzekeringen van Geld.nl.

Verbouwen ook in trek
Een andere populaire reden om geld te lenen in Gelderland is voor verbouwingen, waar ongeveer 15% van de leningen naar toe gaat. Ook dit is vergelijkbaar met het nationale gemiddelde van 14,7%. “Dit komt door de gestegen huizenprijzen, waardoor mensen ervoor kiezen om hun huis te verbouwen in plaats van te verhuizen,” zegt Bulthuis. “Daarbij is een verbouwing financieren met een persoonlijke lening vaak goedkoper dan een extra hypotheek afsluiten,” voegt Bulthuis toe.

Dit artikel wordt u aangeboden door geld.nl. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo