Foto: PR
Foto: PR

Doe de internet postcode check en bespaar tot €30 per maand

Partnerbijdrage

Veel mensen blijven jarenlang trouw aan hun huidige internet provider. En hoewel dat natuurlijk wel het makkelijkste is, is dat zeker niet het voordeligst. Wie namelijk na afloop van een vast contract overstapt die kan tot €30 welkomstkorting per maand in de wacht slepen. Te veel moeite of de moeite waard? We vertellen hoe het zit.

Nieuwe klanten profiteren
Wie ooit een internet abonnement afsloot die weet misschien nog dat hij of zij toen welkomstkorting heeft gekregen. Dat is namelijk iets dat internet providers al jaren aanbieden aan nieuwe klanten, om ze over te halen om juist bij hen klant te worden. Als iemand eenmaal klant is dan stappen zij niet meer zo snel over, dus daarom is zo’n deal om je binnen te halen juist voor hen interessant. Het gaat dus ook niet om één specifieke aanbieder die korting aan nieuwe klanten geeft. Zo scoor je voordeel bij onder meer T-Mobile, Budget Alles-in-1, Ziggo, KPN en Online.nl.

Check deals op je postcode
De korting varieert per aanbieder en per abonnement. Je dient daarom zelf te controleren welke aanbieder en deal voor jou het meest interessant zijn. Daarvoor hoef je niet alle providers één-voor-één af te struinen, want je checkt dit eenvoudig via de internet postcode check. Hier vul je je postcode in, en vervolgens zie je alle aanbiedingen op jouw adres. Van goedkope pakketten tot de snelste glasvezelverbindingen, vergelijk zelf en ontdek wat voor jou met meest interessant is. De korting loopt op tot €30 per maand, oftewel tot 50%, in het eerste (half) jaar van je nieuwe contract.

Combineren met televisie
Als je graag voor de tv hangt en lekker zapt dan kun je internet ook combineren met televisie. Daarnaast behoort een vaste telefoonverbinding tot de opties, al zien we de laatste jaren dat steeds minder mensen hiervan gebruik maken. Je krijgt in ieder geval extra korting als je internet met (een van) deze twee combineert. Naast voordeel in de vorm van geld ontvang je bijvoorbeeld leuke extra’s, zoals een abonnement op een streamingsdienst, gratis wifi-boosters of een Google Nest, een soundbar of smart tv. Altijd mooi meegenomen die gratis presentjes!

De overstapservice van providers
Klinkt natuurlijk aantrekkelijk allemaal, maar is dat overstappen geen gigantisch gedoe? Dat valt gelukkig reuze mee, want providers bieden je de overstapservice. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen bij je nieuwe aanbieder, en die regelt vervolgens dat jouw oude abonnement wordt opgezegd en dat de overgang soepel verloopt. Zo hoef je het internet geen dag te missen. Je krijgt installatiegarantie en vaak hoef je ook de aansluitkosten niet te betalen. Nogmaals, ze doen er alles aan om het voor jou gemakkelijk te maken.

Sneller internet wenselijk
Zet de datum van de afloop van je nieuwe abonnement maar alvast op de kalender, want waarschijnlijk kun je dan opnieuw overstappen om flink te profiteren. Dat niet alleen, want zo’n overstap is ook het perfecte moment om te overwegen of je sneller internet wilt. De wifi wordt in de meeste huishoudens zwaarder dan ooit belast, dit door intensief streamen, internetten, maar ook de toename van het gebruik van slimme apparaten. Hierdoor kan sneller internet wenselijk zijn. En door die welkomstkorting zou je mogelijk voor minder geld een groter datapakket aan de haak kunnen slaan.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Providercheck. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo