Afbeelding
Foto: PR

Kiezen voor een bestelbus of bakwagen?

Partnerbijdrage

Wanneer je als ondernemer op zoek bent naar een bedrijfsauto om spullen in te vervoeren, ontdek je snel dat er talloze mogelijkheden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een bestelbus kopen, maar je kunt ook voor een bakwagen kiezen. Omdat een bestelbus en bakwagen veel overeenkomsten hebben, twijfel je mogelijk wat de beste optie is. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij jou namelijk te kiezen tussen een bestelbus en een bakwagen.

Hoeveel laadruimte heb je nodig?
Sommige ondernemers denken dat een bestelbus en een bakwagen hetzelfde zijn. Deze bedrijfsauto’s vertonen inderdaad de nodige overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in de laadruimte. De laadruimte van een bakwagen is over het algemeen groter dan die van een bestelbus. Om te bepalen wat in jouw situatie de beste bedrijfsauto is, kijk je hoeveel laadruimte je nodig hebt. Vervoer je vooral kleine producten? Dan volstaat een bestelbus waarschijnlijk. Als je voornamelijk of met enige regelmaat grote spullen vervoert, kun je beter voor een bakwagen kiezen. De laadruimte van een bakwagen is overigens niet alleen groter, maar vaak ook praktischer ingericht dan die van een bestelbus.

Bestelbus is flexibeler dan een bakwagen
Als jouw voorkeur uitgaat naar een bedrijfsauto met een grote laadruimte, neig je mogelijk naar een bakwagen. Toch is het niet alleen de laadruimte waar je rekening mee moet houden. Doordat een bakwagen een grotere laadruimte heeft, is hij vaak groter en robuuster dan een bestelbus. Gevolg hiervan is dat je minder flexibel bent op de weg. Wil jij je makkelijk en snel van A naar B kunnen verplaatsen? Dan heeft een bestelbus de voorkeur. Gelukkig kun je vandaag de dag ook een bestelbus kopen met grote laadruimte. Hierdoor kun je én veel spullen tegelijk vervoeren én ben je ook nog eens flexibel. Je slaat zo dus in feite twee vliegen in één klap.

Koop jouw bedrijfsauto tweedehands
Heb je inmiddels een keuze gemaakt? Ga dan op zoek naar een geschikte bestelbus of bakwagen. Als je een nieuwe bedrijfsauto zoekt, schrik je mogelijk van de prijs. Nieuwe voertuigen zijn namelijk niet bepaald goedkoop. Gelukkig hoef je niet jouw gehele zakelijke rekening te legen om een bestelbus of bakwagen te kopen. Je kunt namelijk ook voor occasions kiezen, zoals een Ford Transit Custom tweedehands. Omdat je niet de eerste eigenaar bent, heb je misschien je twijfels bij een tweedehands voertuig. Als je deze bij een betrouwbare partij koopt, kan een tweedehands bestelbus of bakwagen vaak nog prima een aantal jaar mee.

Dit artikel wordt u aangeboden door Dutch Vans. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo