OBS Menno ter Braak hield haar jaarlijkse Taalproject; medaillewinnaars van de school werden Boet, Liv, Jim en Yrsa. Foto: N. Tempel

OBS Menno ter Braak hield haar jaarlijkse Taalproject; medaillewinnaars van de school werden Boet, Liv, Jim en Yrsa. Foto: N. Tempel

‘Ik ben vandaag zo vrolijk’ op obs Menno ter Braak

Onderwijs

EIBERGEN - De afgelopen drie weken heeft OBS Menno ter Braak haar jaarlijkse taalproject gehouden. Dit jaar ging het thema over gevoelens: Ik ben vandaag zo vrolijk (van gekke gevoelens naar toffe taal).

Het taalproject werd geopend door Haas. Dat is één van de personages uit de boeken van schrijfster Annamarie Bon. Haas heeft alle groepen een (voor)leesboek uitgedeeld en een doos meegegeven. Deze doos moest in de groep versierd worden. Vervolgens heeft schrijfster Annemarie Bon een bezoek gebracht aan de school. Zij heeft in elke groep verteld over haar werk als schrijfster.

Tijdens het project hebben de leerlingen vol enthousiasme gewerkt aan allerlei taalproducten die uiteindelijk werden tentoongesteld. Ouders en andere belangstellenden konden samen met de leerlingen de hele school door om het gemaakte werk te bewonderen. De dozen werden gestapeld tot een ‘Taal-totempaal’ wat uiteindelijk een mooi onderdeel van de tentoonstelling vormde.

Uit elke groep worden drie taalproducten uitgekozen die het mooist, meest uniek en/of bijzonder zijn. De leerlingen die dit gemaakt hebben, worden genomineerd om mee te dingen naar een prijs. Een vakkundige jury bestaande uit een ouder, een journalist en een oud-collega hebben uit deze verhalen, gedichten en werkstukken de medaillewinnaars gekozen.

De winnaar van groep 1/2 is Boet van Uem geworden, voor groep 3/4 mocht Liv Vogel de medaille in ontvangst nemen. Yrsa van der Woude heeft van groep 5/6 gewonnen en Jim Mooijweer heeft voor groep 7/8 de prijs in ontvangst genomen.
Indrukwekkend vond de jury het prachtige verhaal en symbolische schilderij over het verdriet van een man die zijn vrouw mist. Hiermee mag Yrsa zich de winnaar van het Taalproject noemen en ontving zij de trofee: de Dikke Duim.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant