.Alle kinderen hadden ervoor gekozen om hun opa of oma uit te nodigen om pannenkoeken te komen eten. Foto: PR.

.Alle kinderen hadden ervoor gekozen om hun opa of oma uit te nodigen om pannenkoeken te komen eten. Foto: PR.

Nationale Pannenkoekendag op de Kerst Zwartschool

Onderwijs

RUURLO – De zeventiende editie van Nationale Pannenkoekdag is vrijdag 8 maart niet onopgemerkt voorbij gegaan op de Kerst Zwartschool. Sowieso wordt er elke vrijdagmiddag gebakken, gekookt en gegeten door de leerlingen, maar dit keer mochten leerlingen van groep 6 allemaal iemand uitnodigen om op school aan te schuiven en te genieten van de door de leerlingen zelfgebakken pannenkoeken. 

Alle kinderen hadden ervoor gekozen om hun opa of oma uit te nodigen. De leerlingen zorgden voor een hartelijk welkom bij de ingang van de school en ze begeleidden de gasten naar de gemeenschappelijke ruimte in de school, die voor deze gelegenheid was ingericht als gezellig restaurant.

Onder het genot van een lekker drankje vonden de pannenkoeken gretig aftrek. De kinderen ontpopten zich als ware gastheren en gastvrouwen en er werden leuke gesprekken gevoerd tussen oud en jong. En dat is zoals de Nationale Pannenkoekdag bedoeld is: een feestje voor jong en oud met pannenkoeken in de hoofdrol. “Wat ontzettend leuk dat jullie dit organiseren. Dit is echt voor herhaling vatbaar”, was de reactie van de 91-jarige Cor Evers.
En daar waren alle andere opa’s en oma’s het volledig mee eens. Het applaus dat de leerlingen in ontvangst mochten nemen, was ook meer dan verdiend. “Zo is de kookles extra leuk”, verzuchtte een van de leerlingen naderhand tevreden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant