De leerlingen van de Kisveldschool mochten in de boekhandel zelf de boeken uitzoeken die besteld worden met een deel van het kerstmarktgeld. Foto: PR

De leerlingen van de Kisveldschool mochten in de boekhandel zelf de boeken uitzoeken die besteld worden met een deel van het kerstmarktgeld. Foto: PR

Kinderen van basisschool Kisveld bestellen prachtige boeken

Onderwijs

NEEDE -  Op de dag van de liefde, 14 februari, mochten de kinderen van de Kisveldschool de boeken die ze zelf hebben uitgekozen, gaan bestellen. De kerstmarkt in december was een grandioos succes. We hebben, mede dankzij de bezoekers, een prachtig bedrag binnengehaald voor twee hele goede doelen. De ene helft is overgemaakt naar Voedselbank Oost Achterhoek. De andere helft wordt nu, zoals beloofd, uitgegeven aan prachtige leesboeken voor de kinderen van basisschool Kisveld.

De kinderen hebben samen met de initiatiefneemster gekeken naar welke boeken er waren en welke hen het meeste aansprak. Titels zoals: De ridder zonder billen, de klassieker van Roald Dahl Sjakie en de chocoladefabriek en Stinkhond terug in de tijd staan op de bestellijst. Ook de allerjongsten wisten heel duidelijk welke boeken ze wel en niet wilden. Boeken zoals De Neehoorn en de Slangzaam en Is het leven niet prachtig? waren een absolute hit! Ze kunnen daarom, net als de oudere kinderen, niet wachten om deze boeken samen met de juf of alleen te gaan lezen.

Koop lokaal
Er is gekozen om de boeken bij Boekhandel Gellekink in Eibergen te bestellen. Toen de initiatiefneemster de kerstmarkt eind vorig jaar organiseerde was een van de pijlers om alles lokaal te houden. Dit zodat Basisschool Kisveld actief deelneemt aan de gemeenschap binnen Neede én Berkelland. Basisschool Kisveld dankt Boekhandel Gellekink voor de vriendelijke en goede service.

Sfeer proeven
Wie nieuwsgierig is geworden naar de Kisveldschool -hoe zou die  school er uitzien van binnen en buiten?- is altijd van harte welkom. Tijdens de open dag zorgen ze op de basisschool er ook nog eens voor dat men rondgeleid wordt door de leerlingen zelf. Door de ogen van de kinderen krijgt men dan een écht kijkje in de school. Dat kan op donderdag 7 maart van 8.00 tot 14.00 uur; dan staat de koffie klaar met wat lekkers er bij. Voor de vroege vogels ligt er zelfs een vers croissantje klaar, om sfeer te proeven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant