De polonaise mocht niet ontbreken tijdens het carnaval op de Ruurlose Daltonschool Willibrordus. Foto: PR
De polonaise mocht niet ontbreken tijdens het carnaval op de Ruurlose Daltonschool Willibrordus. Foto: PR

Carnaval op Daltonschool Willibrordus

Onderwijs

RUURLO - Het is carnaval en in Ruurlo vierden de leerlingen op de Daltonschool Willibrordus dat samen met de bewoners van de Schoven en de kinderen van de Avonturijn. Esmee en Maud, twee leerlingen uit groep 7 deden voor Achterhoek Nieuws verslag van de festiviteiten.

Vrijdag 9 februari vierde Daltonschool Willibrordus de hele dag carnaval. “De school was omgetoverd tot de Williebillieschool. Het was een hele leuke dag”, begon Esmee. Bij de opening kwamen de juffen en meester in foute outfits naar buiten. Maud: “Het was prachtig, we mochten per groep een modeshow doen.”
“We gingen daarna de polonaise doen met alle kinderen van de school. Om 11.00 uur gingen we samen met kinderen van Avonturijn met een kleine optocht naar de Schoven om een optreden te doen voor de mensen daar”, laat Maud weten.

De oudere kinderen liepen met de jongere kinderen hand in hand in de optocht. Esmee: “Een groep meisjes uit groep 8 hadden een dansje gemaakt, wat alle kinderen van de school hadden geleerd. De bewoners van de Schoven vonden het heel leuk. Met een polonaise verlieten we de Schoven en gingen we met de optocht weer richting school.” 

Opa’s en oma’s en andere bekenden stonden langs de route, ondanks dat het een beetje regende. “Op school was er in de middag van alles te doen, zoals een escaperoom, muziek door de muziekleerkracht, meester Fernando, er werden samen spelletjes gespeeld, het was een fijne dag!”, vonden Esmee en Maud.

Kinderen van Avonturijn gingen samen met die van de Daltonschool Willibrordus carnaval vieren bij de bewoners van de Schoven. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant