Airiannne -gespeeld door Nienke, die voor deze rol in een rolstoel zit-'scoort altijd'. Foto: PR
Airiannne -gespeeld door Nienke, die voor deze rol in een rolstoel zit-'scoort altijd'. Foto: PR

Veel likes voor de film ‘onze held’ van Obs De Hofmaat

Onderwijs

NEEDE - Donderdag 31 januari klokslag 16.00 uur is de film van groep 8 van Obs De Hofmaat in première gegaan. De film is gemaakt voor het Unicef kinderrechten filmfestival. 

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival maakt samen met leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool een film over kinderrechten. Op YouTube worden deze kinderrechtenfilms miljoenen keren bekeken. Het biedt kinderen in Nederland de kans om op actieve én creatieve wijze over hun rechten na te denken.
Kinderen van groep 8 van Obs de Hofmaat hebben tekeningen gemaakt bij artikel 23 van het kinderrechtenverdrag: Kinderen met een handicap. Vervolgens heeft Luc ten Brundel van Hollywood in de klas hier een script voor geschreven. Afgelopen week is deze film on line gegaan op het you-tube kanaal van UNICEF Kinderrechten filmfestival, een kanaal dat door veel kinderen wordt bekeken.

In de film is te zien hoe Airiannne, gespeeld door Nienke, die voor deze rol in een rolstoel zit, genomineerd wordt om mee te doen in het nationaal basketbal team, tot grote verbazing van haar klasgenoten. Die wisten namelijk niet wat Airianne allemaal op sportief gebied kan!
De leerlingen van Obs De Hofmaat hopen dat veel mensen hun you-tubefilm gaan bekijken en liken. Als ze veel like en views binnenhalen volgt er wellicht nog een mooi prijs. Wie helpt de Hofmaat-leerlingen aan veel likes? Kijk op https://youtu.be/vWfFJNQ7D38.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo